Προς ευθανασία το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Προς ευθανασία το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Το ζώο δεν μπορεί τελικά να μεταφερθεί καθώς με πιθανή μετακίνησή του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σωματός φέρει το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων και ως εκ τούτου πρέπει να υποβληθεί σε ευθανασία, σύμφωνα με Ιππίατρο που το εξέτασε.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τον Ιππίατρο που έσπευσε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας για να το εξετάσει, κρίθηκε εν τέλει πως το ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί καθώς σε πιθανή μετακίνηση του θα επέλθει βασανιστικός θάνατος.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα) μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Δήμου, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι το γαϊδούρι είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση λύκου, με τον κτηνοτρόφο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον 70χρονο, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή