Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Πολύ ενισχυμένα μελτέμια, έως και 8 μποφόρ, πνέουν σήμερα στο Αιγαίο προκαλώντας μικροπροβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν δημιουργήσει τα ισχυρά μελτέμια που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι μέγιστες ριπές του ανέμου στην Εύβοια έφτασαν τα 110 km/h, ενώ στην Τήνο ξεπέρασαν τα 130 km/h.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων έως το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο-1

Απαγορευτικό απόπλου στο Λαύριο και στη Ραφήνα

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ μετά τις 10 το πρωί αναχώρησε κανονικά για Κύθηρα και Κίσσαμο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο AQUA JEWEL. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου. 

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλούνται, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν μετα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Έκτακτη προσέγγιση δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας

Την ίδια ώρα, λόγω της κακοκαιρίας, δύο κρουαζιερόπλοια ελλιμενίστηκαν εκτάκτως σήμερα στο λιμάνι της Σούδας.

Πρόκειται για το «MSC SINFONIA» με 2.023 επιβάτες και το «RHAPSODY OF THE SEAS» με 1.904 επιβάτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Δημήτρη Βιριράκη, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο τα πλοία υπέβαλαν αίτημα προσέγγισης στο λιμάνι της Σούδας.

Η αναχώρηση των πλοίων θα γίνει τις βραδινές ωρες με τους περισσότερους επιβάτες να εχουν αποβιβαστεί στα Χανιά, επισκεπτόμενοι την παλιά πόλη και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή