Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε εγκέφαλο σπείρας που αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε εγκέφαλο σπείρας που αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Οι δράστες, σε τηλεφωνικές τους κλήσεις στις οικίες των ηλικιωμένων γυναικών, προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος των αστυνομικών Αρχών της Βουλγαρίας, μέσω του Τμήματος Interpol της Δ.Δ.Α.Σ.

Οι δράστες, σε τηλεφωνικές τους κλήσεις στις οικίες των ηλικιωμένων γυναικών, προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τα θύματά τους και, προκαλώντας τους ταραχή, να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους και να τους αποσπάσουν τα χρηματικά ποσά των 7.300 και 2.000 αντίστοιχα, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές της Βουλγαρίας και πρόκειται να τους αποδοθούν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κακουργηματικής μορφής. Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό, αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και έναν εκ των δραστών που πραγματοποιούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις και 36χρονο ομοεθνή του, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά από τα θύματα.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι παρόμοιες περιπτώσεις απάτης, από τους οποίους οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 106.150 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 17.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τους πέντε εξ αυτών το συνολικό χρηματικό ποσό των 132.550 ευρώ. Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή