Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στις 19.00 το απόγευμα, φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές. Στις 19.00 το απόγευμα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Επίσης έχουν προαναγγείλει την Παρασκευή (9/9) στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) σύσκεψη όλων των φοιτητικών συλλόγων για το συντονισμό των δράσεων τους. Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, κάθε απόγευμα θα πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης για να αποτρέψουν με τη μαζική τους παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που είχαν δημοσιοποιήσει την Τρίτη (6/9) οι φοιτητικοί σύλλογοι, τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι: «Τη στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν «πάταξης της εγκληματικότητας» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιου από τους αγώνες των φοιτητών».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr