Έβρος: Δεν εντοπίστηκε κανένας μετανάστατης στη νησίδα κοντά στο Σουφλί

Έβρος: Δεν εντοπίστηκε κανένας μετανάστατης στη νησίδα κοντά στο Σουφλί

Άκαρπες οι έρευνες των ελληνικών αρχών, έπειτα από πληροφόρηση από την τουρκική πλευρά για παρουσία μεγάλης ομάδας μεταναστών σε νησίδα εντός των ελληνικών συνόρων.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν εντοπίστηκε κανένας μετανάστασης σε νησίδα στον Έβρο εντός ελληνικών συνόρων, μετά από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε περιοχή κοντά στο Σουφλί, καθώς υπήρχε προηγουμένως πληροφόρηση για παρουσία μεγάλης ομάδας μεταναστών στο σημείο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το μεσημέρι εστάλη η πληροφορία (notam) των Τούρκων στο Καπετάν Αντρέεβο, με την οποία ζητούσαν από τους Έλληνες να κάνουν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για 400 μετανάστες σε συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε νησίδα εντός ελληνικών συνόρων. Η συγκεκριμένη περιοχή εντός της ελληνικής επικράτειας προσδιορίστηκε σε συνεργασία με τον Στρατό.

Ωστόσο, από το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης & τα drones της ΕΛ.ΑΣ. δεν εντοπίστηκαν οι 400 μετανάστες.

Παρ’ όλα αυτά, αποφασίστηκε το σημείο να ελεγχθεί και δια ζώσης. Έτσι, στη νησίδα μετέβησαν με βάρκα μια ομάδα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν μετανάστες στο σημείο.

Αντίθετα, στην τουρκική πλευρά υπήρχε έντονη παρουσία τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Υπ. Προστασίας του Πολίτης: Γνωστοί τακτικισμοί της Τουρκίας

Όπως είναι φυσικό, το όλο περιστατικό έχει προκαλέσει προβληματισμό και ερωτηματικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, «οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων».

Και καταλήγουν: «Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας». Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή