«Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων»: Ένα σποτ για την ισότητα στο γάμο

«Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων»: Ένα σποτ για την ισότητα στο γάμο

Μία σύντομη ιστορία που υπογραμμίζει το δικαίωμα στον ομόφυλο γάμο, με πρωταγωνιστές τον Μάριο Αθανασίου και τον Όμηρο Πουλάκη και με τη φωνή του Φοίβου Δεληβοριά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σημασία έχει να αγαπάς». Και μάλιστα, «άνευ όρων». Με εκκίνηση αυτή την ιδέα, η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων της ίδιας της κοινότητας. 

Έτσι, η Άννα Χατζησοφιά ανέλαβε να γράψει μια ιστορία αγάπης, την οποία σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης. Στα 5 περίπου λεπτά που διαρκεί το ταινιάκι «Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων» ο Μάριος Αθανασίου και ο Όμηρος Πουλάκης υποδύονται ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που ετοιμάζονται για τον γάμο τους. Εκεί θα είναι όλοι οι κοντινοί τους άνθρωποι που αγκαλιάζουν την αγάπη τους.

Αλλά βλέπουμε και όλα τα δύσκολα βήματα για να φτάσουν ως εκεί: το μπούλινγκ στο «μάτσο» περιβάλλον του στρατού, οι δάσκαλοι που δεν δέχονται δύο μπαμπάδες να πάρουν τους βαθμούς κι οι άλλοι γονείς που κοιτάνε με λοξό βλέμμα. Αλλά, η αγάπη τους συνεχίζει ακάθεκτη, ακόμα κι όταν τα μαλλιά τους γκριζάρουν. 

«Έπαιζε μια ταινία και θα την παίζει πάντα όταν σε βλέπω / Τη λένε “Σημασία έχει ν’αγαπάς”!» τραγουδάει ο Φοίβος Δεληβοριάς στο τραγούδι που έγραψε για το συγκεκριμένο βίντεο. Μία κίνηση που, τελικά, ζητάει να θεσμοθετηθούν η επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα, το δικαίωμα στην τεκνοθεσία για όλα τα πρόσωπα, η ίση πρόσβαση στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και η αναγνώριση των οικογενειών με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς.

Βλέπετε το «Σημασία έχει να αγαπάς άνευ όρων» παρακάτω:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή