Διάσωση 85 μεταναστών ανοιχτά της Πύλου – Έρευνα για τυχόν αγνοουμένους

Διάσωση 85 μεταναστών ανοιχτά της Πύλου – Έρευνα για τυχόν αγνοουμένους

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου Μεσσηνίας, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο Nordic Anna σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλλεξε 82 άτομα, ενώ τρία άτομα περισυνελλέγησαν από το πλοίο Kool Baltic σημαίας Λιβερίας.

Τα παραπάνω πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι διασωθέντες μετεπιβιβάζονται σε ιδιωτικά μέσα και μεταφέρονται με ασφάλεια στο λιμάνι της πόλης.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 έως 5 Μποφόρ.

Στο ΚΥΤ Λέρου οι 49 μετανάστες – Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου οδηγήθηκαν οι 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε παραλία βορειοανατολικά της Λέρου, όταν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν καταστράφηκε κατά την προσέγγιση τους στο νησί.

Οι διασωθέντες είναι 4 παιδιά, 18 γυναίκες και 27 άνδρες. 

Κατά δήλωσή τους στο σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία επέβαιναν συνολικά 55 άτομα. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr