Ελλάδα και Κίνα συζητούν για τα «Όνειρα των Νέων, Μαζί για την Ανάπτυξη»

Ελλάδα και Κίνα συζητούν για τα «Όνειρα των Νέων, Μαζί για την Ανάπτυξη»

Επ’ ευκαιρία της επετείου των 50 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Ελλάδας, διοργανώθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πολυπολιτιστικού Φόρουμ Νεολαίας

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επ’ ευκαιρία της επετείου των 50 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Ελλάδας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 διοργανώθηκε με επιτυχία σε Ελλάδα και Κίνα η διαδικτυακή εκδήλωση Κίνας- Ελλάδας σε πραγματικό χρόνο μέσω βίντεο- σύνδεσης με τίτλο: «Όνειρα των Νέων, Μαζί για την Ανάπτυξη» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πολυπολιτιστικού Φόρουμ Νεολαίας με τη χορηγία της Guohua Energy Investment Co., Ltd της China Energy Investment και του Κέντρου Διεθνούς Πολιτιστικής Επικοινωνίας του Ομίλου China International Communications Group (CICG).

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι από κυβερνητικούς θεσμούς και επιχειρήσεις στην Κίνα και την Ελλάδα διεξήγαγαν διάλογο στο cloud μέσω ζωντανής βίντεο-σύνδεσης με Έλληνες εκπροσώπους από κινεζικές εταιρίες που επενδύουν στην Ελλάδα, Κινέζους εκπροσώπους από επιχειρήσεις και πανεπιστήμια και άτομα από ποικίλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις θερμές και φιλικές ανταλλαγές απόψεων σε θέματα όπως η παραδοσιακή φιλία, η ιστορία και ο πολιτισμός και οι εταιρικές ιστορίες μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κύριος Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κύριος Γιώργος Ηλιόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, ο κύριος Xiao Junzheng, πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, ο Lu Cairong, Αντιπρόεδρος του CICG και ο Yang Jiping, Vice Managing Director της China Energy Investment Corporation συμμετείχαν στην εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό.

Ελλάδα και Κίνα συζητούν για τα «Όνειρα των Νέων, Μαζί για την Ανάπτυξη»-1

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε συζητώντας πολλά θέματα στην εκδήλωση της Αθήνας που φιλοξενήθηκε στον Φάρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο Πεκίνο. Στο κομμάτι του διαλόγου της νεολαίας, ο Δρ. Tang Yang, Διευθυντής του Κέντρου Πράσινης Ενέργειας και Αρχιτεκτονικής της Guohua Energy Investment Co, Ltd, ο Ιωακείμ Πετρίδης από την Europe Renewable Energy και η Che Jiuwei από το Ερευνητικό Ινστιτούτο CNOOC μοιράστηκαν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη και την πρακτική εφαρμογή της παγκόσμιας πράσινης ενέργειας καθώς και για τον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των επιτευγμάτων των εταιριών ενέργειας της Κίνας ενόψει ενός νέου γύρου επιστημονικής και τεχνολογικής επανάστασης και βιομηχανικού μετασχηματισμού. Εκπρόσωποι Ελλήνων εργαζομένων από την Τράπεζα της Κίνας, τη Huawei και τη ZTE, μεταξύ των οποίων, ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ Ακριτίδης, ο Ματθαίος Καπετάνιος και η Μαργαρίτα Νίκα μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από την εργασία σε κινεζικές επιχειρήσεις και τις απόψεις τους για το κινεζικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Ο Δρ. Gao Wenqiang της Guohua Energy Investment Co, Ltd, η Γεωργία Μιλπάνη από το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ναταλία Σούλου από την China Classification Society (CCS) και η Χρυσάνθη Καμουλάκου από την COSCO Shipping συζήτησαν για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας και της Ελλάδας καθώς και για την εκμάθηση γλωσσών με τον Li Yongbin, καθηγητή της Σχολής Ιστορίας του Capital Normal University, τον Zhang Xingang, καθηγητή της Σχολής Ιστορίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Shandong και τη Γιώτα Ντουφεξή από το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ζεστός, ζωηρός και φιλικός διάλογος έδωσε τη δυνατότητα στη νεολαία και των δύο χωρών να έχουν καλύτερη κατανόηση μεταξύ τους και να αναπτύξουν μια στενότερη φιλία, η οποία ευνοεί τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Ελλάδα και Κίνα συζητούν για τα «Όνειρα των Νέων, Μαζί για την Ανάπτυξη»-2

Με “μάρτυρες” τους προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους της νεολαίας από την Κίνα και την Ελλάδα, εγκαινιάστηκε επίσημα η Σινο-Ελληνική Πρωτοβουλία των Νέων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους των δύο χωρών να συνεργαστούν για την προώθηση της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόσο στον χώρο του Φάρου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όσο και στον χώρο του Πεκίνου παρουσιάστηκαν παραστάσεις παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων της Κίνας και της Ελλάδας που ανέδειξαν τη γοητεία και την εναρμόνιση των δύο αρχαίων πολιτισμών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν επίσης η επίδειξη της τέχνης του Κουνγκ Φου από αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ελλάδα και Κίνα συζητούν για τα «Όνειρα των Νέων, Μαζί για την Ανάπτυξη»-3

Το Παγκόσμιο Πολυπολιτιστικό Φόρουμ Νεολαίας αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγών μεταξύ της νεολαίας με στόχο την οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων “Z to Z” τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης. Σκοπός του είναι να προωθήσει μια πλουραλιστική, ισότιμη, χωρίς αποκλεισμούς και με ανοιχτή αντίληψη του πολιτισμού μεταξύ της νεολαίας της «Γενιάς Z» στην Ανατολή και τη Δύση μέσω της συνολικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας και διάδοσης εντός της διαδικτυακής κοινότητας.

Η εκδήλωση είναι μέρος των δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της 50ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως, προσκεκλημένοι στην Ελλάδα και εκπρόσωποι της νεολαίας που συμμετείχαν στον διάλογο είχαν παρακολουθήσει την έκθεση για τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ελλάδας και είχαν επισκεφθεί την κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα, αποκτώντας έτσι μια βαθύτερη κατανόηση για την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών. Αυτές οι εκδηλώσεις έθεσαν μια καλή βάση για αυτόν τον διάλογο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να προχωρήσει βαθύτερα και να εστιάσει αποτελεσματικά για να ενισχύσει πραγματικά την ενσωμάτωση και την αμοιβαία μάθηση των κινεζικών και ελληνικών πολιτισμών και τον πνευματικό δεσμό μεταξύ της νεολαίας των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT