Εκλογές στα πανεπιστήμια: Ο «Ζευς» προκάλεσε αναστάτωση

Εκλογές στα πανεπιστήμια: Ο «Ζευς» προκάλεσε αναστάτωση

Για δύο ώρες ανεβλήθησαν χθες οι εκλογές που έχουν προγραμματίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια για την ανάδειξη των πρώτων μελών των νέων συμβουλίων τους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο ώρες ανεβλήθησαν χθες οι εκλογές που έχουν προγραμματίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια για την ανάδειξη των πρώτων μελών των νέων συμβουλίων τους. Τελικά η απόφαση άλλαξε, αλλά είχε προηγουμένως δημιουργήσει ένταση στα ΑΕΙ και υποψίες εάν πίσω από την αναβολή κρύβεται σχέδιο πολιτικής διάστασης. Ειδικότερα, χθες το πρωί ΑΕΙ έλαβαν το εξής μήνυμα από το Γραφείο Αρωγής Χρηστών για την Ψηφιακή Κάλπη «Ζευς» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ): «Καθώς η πλατφόρμα “Ζευς” βρίσκεται στη φάση υλοποίησης και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας που ορίζεται στο ΦΕΚ B 4211 – 09.08.2022, παρακαλούμε όπως μεταφέρετε τις εκλογές σας σε μεταγενέστερο χρόνο, ειδικότερα μετά τις 23/10/2022». Η αναβολή ξάφνιασε τα ΑΕΙ, και κυρίως τις ηγεσίες εκείνων που έχουν προγραμματίσει πρώτα εκλογές: του Ελληνικού Μεσογειακού Παν. Κρήτης – ΕΛΜΕΠΑ (οι εκλογές είναι για σήμερα) και του Παν. Πελοποννήσου – ΠΑΠΕΛ (για 11/10).

Δίωρη αναβολή των εκλογών ελληνικών πανεπιστημίων για την ανάδειξη των πρώτων μελών των νέων συμβουλίων τους.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας δήλωσαν αρχικά στην «Κ» άγνοια, ενώ αναφέρθηκε ότι είναι δύσκολο να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα από το ΕΔΥΤΕ λίγες ώρες πριν από τις εκλογές. Τελικά, από το υπ. Παιδείας αναφέρθηκε στην «Κ» ότι «υπάλληλος του ΕΔΥΤΕ θεώρησε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές. Δεν είχε βάση αυτό και με εντολή του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα Ζώρα δόθηκαν διευκρινίσεις και το θέμα έληξε». Πλην των ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑΠΕΛ, έως τις 3/11 έχουν προγραμματιστεί εκλογές στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Γεωπονικό, Αιγαίου, Ιωαννίνων, Δυτικής Αττικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή