Συμβόλαιο ξυλοδαρμού στην Αίγινα: «Τους κάναμε παρατήρηση για ηχορύπανση και μας έστειλαν στο νοσοκομείο»

Συμβόλαιο ξυλοδαρμού στην Αίγινα: «Τους κάναμε παρατήρηση για ηχορύπανση και μας έστειλαν στο νοσοκομείο»

Ο γιος της 67χρονης και θύμα της επίθεσης που έγινε τον Αύγουστο του 2021, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξιστόρησε τα γεγονότα που οδήγησαν την μητέρα του στο νοσοκομείο για 20 μέρες και περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν αλλά και τα όσα προηγήθηκαν του άγριου ξυλοδαρμού

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021, Αίγινα, 9.13 μ.μ. Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου του νησιού και η μητέρα του αντιλαμβάνονται πως δύο άνδρες, εμφανώς γυμνασμένοι, με καπέλα τζόκεϊ και μάσκες, περιφέρονται χωρίς λόγο στο πάρκινγκ του συγκροτήματος και αποφασίζουν να τους προσεγγίσουν, προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί. 

Όταν φθάνουν αρκετά κοντά, σαστίζουν. Οι δύο άνδρες αρχίζουν να ψάχνουν κάτι στις τσέπες τους και να κινούνται επιθετικά εναντίον τους. Χωρίς κανέναν προφανή λόγο και χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα, βγάζουν σιδερογροθιές και λοστούς και αρχίζουν να τους ξυλοκοπούν άγρια. Η αγριότητα ήταν τέτοια που τόσο η γυναίκα, 67 ετών, όσο και ο γιος της, μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Είναι το αποκορύφωμα μιας διαμάχης που είχαν με τον ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού στην Καλλιθέα, η οποία ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με αφορμή την ηχορύπανση και κατέληξε με αίμα.

Χθες, Τετάρτη (5/10), στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών του ξυλοδαρμού και να τους περάσουν χειροπέδες. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2016 όταν μητέρα και γιος, οι οποίοι διαμένουν σε οροφοδιαμέρισμα στην Καλλιθέα, άρχισαν να παραπονιούνται για τη φασαρία που προκαλούσε νυχτερινό κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Ενοχλημένοι από τον έντονο θόρυβο και την οχλαγωγία, και αφού είδαν πως τα παράπονά τους προς τον ιδιοκτήτη δεν είχαν αποτέλεσμα, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην αστυνομία και να καταγγείλουν τον υπεύθυνο του καταστήματος για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. 

Από το σημείο αυτό και μετά άρχισε ο εφιάλτης τους…

Ο γιος της 67χρονης και θύμα της επίθεσης που έγινε τον Αύγουστο του 2021, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξιστόρησε τα γεγονότα που οδήγησαν τη μητέρα του στο νοσοκομείο για 20 μέρες και περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν αλλά και τα όσα προηγήθηκαν του άγριου ξυλοδαρμού.

«Πρόκειται για ένα μαγαζί πολύ κακόφημο που ανοίγει στις 5.00 τα ξημερώματα, ενώ βάσει νόμου θα έπρεπε τέτοια ώρα να είναι κλειστό. Αυτό άνοιγε στις 5.00 και έπαιζε δυνατά μουσική μέχρι τις 13.00 ή και τις 15.00 το μεσημέρι. Στην αρχή κάναμε παράπονα, αλλά δεν άκουγαν τίποτα. Οι υπόλοιποι ένοικοι, λόγω των μπράβων που υπάρχουν εκεί, φοβόντουσαν. Από τη στιγμή που αρχίσαμε τις καταγγελίες για την ηχορύπανση, ξεκίνησαν και οι απειλές. Ειδικά προς τη μητέρα μου. Επειδή με το κατάστημα αυτό έχουμε κοινό προθάλαμο μέχρι να μπούμε στο σπίτι μας, όταν περνούσε η μητέρα μου από εκεί, οι μπράβοι που ήταν έξω από το μαγαζί την απειλούσαν. Κάποιες φορές μάς έφτυναν και μουρμούριζαν άσχημες βρισιές, ενώ έφθασαν στο σημείο να μας σπάσουν τέσσερα αυτοκίνητα που είχαμε παρκάρει από κάτω. Κάναμε μηνύσεις κατά αγνώστων, καθώς δεν φαινόταν ξεκάθαρα ποιος κρύβεται από πίσω. Έτσι ξεκίνησε ο εφιάλτης μας», σημείωσε.

Η επίθεση στην Αίγινα

Συνεχίζοντας την εξιστόρηση των γεγονότων, το θύμα της επίθεσης υπογράμμισε πως οι φθορές στα αυτοκίνητα της οικογένειας ήταν μόνο η αρχή. 

«Τέλος Αυγούστου του 2021 ήρθανε στο ξενοδοχείο που διατηρούμε στην Αίγινα τρία άτομα, εμφανώς γυμνασμένα, τα οποία μας είπαν ότι ψάχνουν δήθεν για δωμάτιο. Άρχισαν να παρατηρούν τον χώρο και τις κάμερες. Ανταλλάξαμε δυο κουβέντες και έφυγαν. Την ίδια μέρα, στις 21.13 το βράδυ, οι ίδιοι άνθρωποι, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ήρθαν με διαφορετικά ρούχα και δύο εξ αυτών άρχισαν να περιφέρονται στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και μάσκες. Όταν πλησιάσαμε μαζί με τη μητέρα μου και τον 4χρονο γιο μου να δούμε τι συμβαίνει, έβγαλαν από την τσέπη τους λοστούς και σιδερογροθιές και άρχισαν να μας ξυλοκοπούν άγρια. Πρώτα χτύπησαν εμένα και στη συνέχεια την μητέρα μου. Ήταν τόσο άγριος ο ξυλοδαρμός που η μητέρα μου, 67 ετών, κατέληξε στο νοσοκομείο για 20 μέρες και έπαθε δύο ανακοπές, ευτυχώς όμως την επανέφεραν με απινιδωτή. Στο σημείο βρισκόταν και ο 4χρονος γιος μου, όμως ούτε αυτόν τον σεβάστηκαν. Θα μπορούσαμε να έχουμε παράπλευρες απώλειες. Μετά τον ξυλοδαρμό, έτρεξαν προς τον τρίτο της παρέας που βρισκόταν λίγο πιο μακριά και εξαφανίστηκαν». 

Το απειλητικό σημείωμα 

Δεν ήταν η τελευταία φορά, όμως, που η οικογένεια θα έμπαινε στο στόχαστρο αυτών των κακοποιών. 

Όπως λέει το θύμα της επίθεσης, μετά τον ξυλοδαρμό, μέλη της εν λόγω εγκληματικής παρέας, προκάλεσαν φθορές σε ακόμη ένα αυτοκίνητο της οικογένειας και άφησαν στο εσωτερικό ένα απειλητικό σημείωμα. 

«Μετά το περιστατικό στην Αίγινα μας έσπασαν πάλι ένα αυτοκίνητο. Έσκισαν δύο λάστιχα, έσπασαν το τζάμι και χωρίς να κλέψουν κάτι, άφησαν μέσα ένα σημείωμα που απευθυνόταν στη μητέρα μου και έγραφε “θα πεθάνεις”. Και όλα αυτά για το θέμα της ηχορύπανσης. Το είπα και στην Αστυνομία πως δεν έχουμε προστριβές με άλλους ανθρώπους. Και να φανταστείτε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η μητέρα μου πέφτει θύμα ξυλοδαρμού. Την είχαν ξαναχτυπήσει και το 2016 και το 2017 και της είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Πιστεύουμε πως πίσω από αυτά τα χτυπήματα κρύβονται και πάλι οι ίδιοι άνθρωποι, χωρίς όμως να μπορούμε να το αποδείξουμε», κατέληξε το θύμα εμφανώς ταραγμένο. 

Να σημειωθεί πως, όπως προαναφέρθηκε, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν χθες σε τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και του ιδιοκτήτη του νυχτερινού καταστήματος, ο οποίος αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή