Κολωνός: Νέα δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων στον 53χρονο καταστηματάρχη

Κολωνός: Νέα δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων στον 53χρονο καταστηματάρχη

Η νέα κατηγορία σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα μετά από αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη βαριά κακουργηματική κατηγορία προστίθεται σε εκείνες που βαρύνουν τον 53χρονο καταστηματάρχη πρωταγωνιστή στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, μετά την συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Η νέα κατηγορία σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα μετά από αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία. Έτσι ο 53χρονος έμπορος είναι πλέον κατηγορούμενος και για το αδίκημα της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει αύριο ενώπιον του ανακριτή, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή