Κολωνός: Το τηλέφωνο πρόδωσε τη μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Το τηλέφωνο πρόδωσε τη μητέρα της 12χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προέκυψε ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό είχε οικονομικές δοσοληψίες (εμβάσματα) με τον 53χρονο.

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη ∆ευτέρα πήρε προθεσμία να απολογηθεί η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενη για «διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας» της ανήλικης κόρης της. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προέκυψε ότι είχε οικονομικές δοσοληψίες (εμβάσματα) με τον 53χρονο, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης που διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα έχουν καταγραφεί και τηλεφωνικές συνομιλίες της με τον φερόμενο ως βιαστή και μαστροπό της 12χρονης κόρης της. Επιπλέον, προκύπτουν ενδείξεις ότι αξίωσε χρήματα από τον 53χρονο φερόμενο ως δράστη και την οικογένειά του προκειμένου να μην τον καταγγείλει στις Αρχές.

Αυτό ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή της χθες η πρώην σύζυγος του 53χρονου, την οποία δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο εμφάνιζαν ως ύποπτη για υπόθαλψη εγκληματία. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πληροφορήθηκε την υπόθεση στις 3 Σεπτεμβρίου από την ίδια τη μητέρα της 12χρονης, η οποία της κοινοποίησε μέσω Διαδικτύου δύο γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο εν διαστάσει σύζυγός της με την ανήλικη. Αναφέρει ακόμη ότι η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού τής ζητούσε και σε κάποιες περιπτώσεις τής απέσπασε χρήματα, με το αιτιολογικό ότι ήθελε να πάει το 12χρονο κορίτσι στον γιατρό. Σε ένα από τα μηνύματα, η 37χρονη γράφει: «Με πιέζει η θεία του παιδιού ότι αν δεν το κάνω από εδώ εγώ (σ.σ. να καταγγείλει την υπόθεση στην ΕΛ.ΑΣ.) θα το κάνει αυτή από το νησί και δεν μπορώ να την ηρεμήσω. (…) Θα χρειαστώ 100 ευρώ σήμερα. Οπως βλέπεις δεν έχω προχωρήσει για την υπόθεση τίποτα. Το έχω παγώσει. Τουλάχιστον να με βοηθάς κι εσύ όμως».

Στην ανακοίνωσή της η πρώην σύζυγος του 53χρονου υποστηρίζει ότι έπειτα από δεκάδες γραπτά μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις που δέχτηκε, μπλόκαρε την 37χρονη και δεν είχε άλλη επικοινωνία μαζί της. Η 12χρονη έχει ακόμη επτά αδέλφια, από τα οποία τέσσερα από τον ίδιο βιολογικό πατέρα, ο οποίος μάλιστα χθες συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Η μητέρα της εργαζόταν ως καθαρίστρια σε κατάστημα του 53χρονου. Στις αρχές Μαΐου ο τελευταίος φέρεται να βίασε τη 12χρονη και στη συνέχεια άρχισε να την εκδίδει «ψαρεύοντας» πελάτες μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών. Τον Αύγουστο, στη Λευκάδα, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είδε γραπτά μηνύματα που η 12χρονη αντάλλασσε με τον 53χρονο φερόμενο ως βιαστή και μαστροπό της και ενημέρωσε σχετικά τη μητέρα της.

Ο «Μιχάλης» κι οι πελάτες

Η πρώην σύζυγος του 53χρονου υποστήριξε ότι η μητέρα του θύματος αξίωσε χρήματα για να μην καταγγείλει τον βιασμό του παιδιού της.

Καθώς για όσα συνέβαιναν είχαν λάβει γνώση μέλη της οικογένειας, η 37χρονη προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία. Στα μέσα Σεπτεμβρίου η 12χρονη έδωσε δύο ένορκες καταθέσεις στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Ανάμεσα σε όσα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ήταν ότι άλλοτε ο 53χρονος και άλλοτε άτομο ονόματι «Μιχάλης» τη συνόδευαν στα ραντεβού με τους πελάτες – βιαστές. Τα χρήματα που εισέπραττε είπε ότι τα έδινε στον 53χρονο, στο κατάστημά του, ο οποίος συχνά της υποδείκνυε και τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που οδηγούσαν οι πελάτες του μαστροπού, προκειμένου το κορίτσι να μπαίνει στα αυτοκίνητά τους.

Η 12χρονη φέρεται επίσης να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είχε συναντήσει τέσσερις φορές τον δεύτερο κατηγορούμενο για την υπόθεση, 42 ετών, ενώ έχει αναγνωρίσει αρκετούς ακόμη (κάποιες πληροφορίες μιλούν για δέκα άτομα) από τους πελάτες – βιαστές της. Η δικογραφία εξάλλου αριθμεί 1.000 σελίδες, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί μηνύματα που η 12χρονη και ο 53χρονος αντάλλασσαν με τους ενδιαφερομένους μέσω του προφίλ που είχαν δημιουργήσει στην ιστοσελίδα γνωριμιών.

«Τι δίνεις με 100 ευρώ;», «Ο,τι θες, θα έρθεις;» είναι μια χαρακτηριστική επικοινωνία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, με τους αστυνομικούς να σημειώνουν ότι ο 53χρονος είχε τη διαχείριση του προφίλ της ανήλικης στη διαδικτυακή εφαρμογή.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ο κύκλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση να διευρυνθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ή και ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή