Συλλήψεις δύο αστυνομικών για βιασμό 19χρονης

Συλλήψεις δύο αστυνομικών για βιασμό 19χρονης

Θύμα βιασµού από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεσε μια 19χρονη κοπέλα τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα βιασµού από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεσε μια 19χρονη κοπέλα τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου. Το κατήγγειλε η ίδια την επόμενη ημέρα στο Α.Τ. Πατησίων και παρότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έκαναν προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την έρευνα, συνελήφθησαν χθες το πρωί από τα στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου η 19χρονη πλησίασε τους τέσσερις αστυνομικούς μιας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εκτελούσαν υπηρεσία κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις για ζήτημα που την απασχολούσε.

Εκείνοι φέρεται να την προέτρεψαν να τους επισκεφθεί στο Α.Τ. Ομονοίας, όπου θα κατέληγαν στη λήξη της βάρδιάς τους. Πράγματι, όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί σε ξενοδοχείο της περιοχής, η 19χρονη πήγε στο τμήμα στις 11.30 μ.μ. Μίλησε με τους αστυνομικούς σε καφετέρια που βρίσκεται δίπλα στο τμήμα και στη συνέχεια ακολούθησε τους τρεις από τους τέσσερις στο εσωτερικό. Οπως φέρεται να κατέθεσε το θύμα, οι αστυνομικοί την παρέσυραν προθυμοποιούμενοι να την ξεναγήσουν στους χώρους του Α.Τ. Την οδήγησαν αρχικά στον 2ο όροφο και όταν τους ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, την οδήγησαν στο υπόγειο, δίπλα σε δωμάτιο που χρησιμοποιείται ως χώρος αποδυτηρίων.

Ακόμη δύο συνάδελφοί τους ενδέχεται να κατηγορηθούν για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς κατέθεσαν ψεύδη για να καλύψουν τους δράστες.

Την οδήγησε εκεί και τη βίασε ο πρώτος από τους συλληφθέντες αστυνομικούς, 24 ετών. Φέρεται μάλιστα να την τραυμάτισε στα γεννητικά όργανα προκαλώντας της αιμορραγία. Στην κατάθεσή της η 19χρονη περιγράφει ότι στη διάρκεια του βιασμού της κυριεύθηκε από φόβο και πανικό αδυνατώντας να αντιδράσει. Μάλιστα, κηλίδες αίματος που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της βρέθηκαν στον χώρο των αποδυτηρίων όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Οταν ο 24χρονος ολοκλήρωσε την πράξη, βγήκε από το δωμάτιο και τον διαδέχθηκε ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος συνάδελφός του, ο οποίος επίσης βίασε τη 19χρονη. Στις 12.13 μετά τα μεσάνυχτα, η κοπέλα φαίνεται στο βίντεο να βγαίνει μόνη της από το τμήμα, με την ίδια να καταθέτει ότι μετά τον κατά συρροήν βιασμό της, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να αποχωρήσει από το τμήμα.

Την επόμενη ημέρα, η 19χρονη εκμυστηρεύθηκε όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ σε μια φίλη της, ενώ λόγω του τραυματισμού της στα γεννητικά όργανα επισκέφθηκε και ένα γιατρό. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, αυτός όχι μόνο την προέτρεψε αλλά και την παρακίνησε να καταγγείλει τον βιασμό της στην αστυνομία, όπως και έκανε. Κατά την πρώτη τους εξέταση, και οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφηγήθηκαν την ίδια –ψευδή όπως αποδείχθηκε– ιστορία, σύμφωνα με την οποία η 19χρονη ήρθε με τη συναίνεσή της σε ερωτική επαφή με τον έναν από τους αστυνομικούς, όχι στο Α.Τ., αλλά μετά τη λήξη της βάρδιας στο αυτοκίνητό του. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη για υπόθαλψη στους δύο αστυνομικούς που δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στον βιασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είχε ενσωματωμένη στη στολή του μια κάμερα, η οποία βρέθηκε σε ερμάριο του τμήματος και κατασχέθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή