Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση ΕΜΥ

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση ΕΜΥ

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου

4' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχερό θα είναι σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, το σκηνικό του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ισχυρά στις Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα, στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 19 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Μακεδονία τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στη Θράκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ.
  • Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 και στα δυτικά πιθανώς έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν ενώ στα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη   

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Προοπτική για την Πέμπτη

Στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία από τα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή