Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία

Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα η οποία αγνοείτο από χθες, Σάββατο, το πρωί, μετά την παράσυρση του οχήματος στο οποίο επέβαινε, από χείμαρρο στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, στην Κρήτη

8' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγικό επίλογο είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Τη γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 50χρονο που εντοπίστηκε χθες νεκρός, αναζητούσαν δύτες και στελέχη του Λιμενικού. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή περίπου στις 10 το πρωί.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν και δύτες από την 3η ΕΜΑΚ και το λιμενικό και drone, ενώ επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, λόγω των φερτών υλικών μέσα στη θάλασσα, που από χθες καθιστούν δύσκολη την ορατότητα. Η γυναίκα εντοπίστηκε στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, προς την παραλία της Λυγαριάς.

Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα. Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

Ο σύζυγος της αγνοούμενης βούτηξε στην τρικυμισμένη θάλασσα για να βρεθεί κοντά στο σημείο των ερευνών. Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι φερτά υλικά είχαν καλύψει το σώμα της συζύγου του. «Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο σύζυγος της 48χρονης ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να προλαβαίνει να βγαίνει από το αυτοκίνητο. «Με πήραν τηλέφωνο να καλέσω βοήθεια. Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει. Είχε πανικοβληθεί» είπε ο σύζυγος της 50χρονης και πρόσθεσε πως «κάποιος την είδε να έχει βγει από το αμάξι και να την παρασέρνει το νερό».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χθες, μέσα σε μία ώρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα. «Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε χθες ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Επιπλέον, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι πυροσβέστες ανέσυραν έναν άντρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις από ιδιωτικό αυτοκίνητο στην ακτή της Αγίας Πελαγίας, ενώ σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς. Ακόμη, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν από πυροσβεστικές δυνάμεις 30 άτομα σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

Στις πληγείσες περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο που αυτήν την ώρα πραγματοποιεί αυτοψίες στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο, ενώ αργότερα θα έχει σύσκεψη στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου. Στη συνέχεια τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου θα μεταβούν στη Σητεία, όπου επίσης κατεγράφησαν προβλήματα από την κακοκαιρία, για να ανακοινώσουν δέσμη μέτρων στήριξης.

Την ίδια ώρα πλήθος ιδιοκτητών σπιτιών και καταστημάτων επιχειρούν να απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους, λάσπες και υλικά που μεταφέρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και σε σημεία του ΒΟΑΚ .

Στο σημείο της τραγωδίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λεκκας που παρομοίασε με «τσουνάμι» την ορμητικότητα των νερών, διευκρινίζοντας ότι οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο, δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει το χείμαρρο. Εκτός από την Αγία Πελαγία, προβλήματα εντοπίζονται στη Λυγαριά, το Παλιόκαστρο και τον Καρτερό, όπως επίσης και στη Σητεία.

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία-1
AP Photo/Harry Nakos

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία-2
AP Photo/Harry Nakos

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία-3
AP Photo/Harry Nakos

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία-4
AP Photo/Harry Nakos

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στην Αγία Πελαγία-5
AP Photo/Harry Nakos

Μηνύματα 112 σε Λασίθι, Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελλόριζο

Χθες, Σάββατο, μετά το μεσημέρι, εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους του Λασιθίου, της Καρπάθου, της Κάσου, της Ρόδου, της Χάλκης και του Καστελλόριζου προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δωδεκάνησα: Έντονες βροχοπτώσεις χωρίς προβλήματα

Έντονες βροχοπτώσεις, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν προβλήματα, σημειώθηκαν χθες και τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά της Δωδεκανήσου από το κύμα κακοκαιρίας.

Αρκετή βροχή, για αρκετές ώρες, έπεσε στα νησιά της Ρόδου, της Σύμης, της Χάλκης, της Καρπάθου και της Κάσου προκαλώντας ελάχιστα προβλήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους. Ο όγκος βροχής που έπεσε στα νησιά ήταν αρκετός αλλά δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από νωρίς χθες το απόγευμα λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας βρίσκονταν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Κυριακή, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι καταιγίδες πιθανώς να είναι ισχυρές στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 έως 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
  • Άνεμοι: Στα νότια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για αύριο, Δευτέρα

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη

Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία από τα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Παρασκευή

Στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία από τα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή