Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ναζιστικά για τρίτη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ναζιστικά για τρίτη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Παρόλο που ελέγχεται ποινικά από την Εισαγγελία και έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τον ΔΣΑ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό της προηγούμενης εβδομάδας, προχώρησε ξανά στην ίδια πράξη

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία φορά, τρίτη από την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά στην δικαστική αίθουσα, δηλώνοντας υποστηρικτής του Ιωάννη Μεταξά.

Ο συνήγορος που ελέγχεται ποινικά από την Εισαγγελία και έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τον ΔΣΑ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό στον οποίο προέβη παρουσία των δικαστών κατά την εξέταση της κ. Μάγδας Φύσσα, προέβη και πάλι στην ίδια πράξη κατά τη διάρκεια τοποθέτησης που έκανε λαμβάνοντας τον λόγο από τους δικαστές. Και αν την προηγούμενη φορά το δικαστήριο δήλωσε πως δεν είδε την κίνηση του συνηγόρου, καθώς μόλις είχε δοθεί διακοπή και οι δικαστές ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, αυτήν την φορά δεν υπήρξε κάποιος στην Έδρα που να μην δει την προκλητική κίνηση του κ. Πλεύρη και να μην ακούσει την φρασεολογία που χρησιμοποίησε.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ναζιστικά για τρίτη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης-1

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας» ανέφερε ο συνήγορος και συνεχισε: «Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους “αυνάνες” της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε, επιδεικνύοντας και πάλι “τον τρόπο” που χαιρετούν.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ναζιστικά για τρίτη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης-2

Η πρόεδρος χωρίς να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του. Αντίθετα οργισμένη ήταν η απάντηση από την πολιτική αγωγή. Ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης, απάντησε: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην Κατοχή. Ακούσαμε για “αυνάνες της Αριστεράς”. Είναι ελεγχόμενος για τον ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χαιρέτησε ναζιστικά για τρίτη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης-3

Διπλή έρευνα κατά του Κωνσταντίνου Πλεύρη

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ», ότι διεξάγεται διπλή έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του κ. Πλεύρη εντός της δικαστικής αίθουσας κατά την εξέταση της κ. Μάγδας Φύσσα.

Πέρα του δικηγορικού συλλόγου, έχει παρέμβει και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, ο οποίος ζήτησε να γίνει προκταρκτική εξέταση με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι, παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πώς ακριβώς συνέβη το επεισόδιο, που προκάλεσε πέραν των άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.

Σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, για το επεισόδιο με τον ναζιστικό χαιρετισμό έχει κινηθεί και ο δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας με τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου, προκειμένου να ερευνηθεί το περιστατικό και να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας με τον ναζιστικό χαιρετισμό, το δικαστήριο τοποθετήθηκε αναφέροντας πως δεν ήταν εκείνη την ώρα στην έδρα, χωρίς ωστόσο να μειώνει την απαξία της κίνησης του συνηγόρου, που ελέγχεται πλέον και πειθαρχικά και ποινικά.

Φωτογραφίες: Intime News

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή