Κολωνός: Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Ποια στοιχεία βάρυναν στην απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα - Τα επίμαχα μηνύματα της 12χρονης που έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκε με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η μητέρα της 12χρονης, που είχε βιαστεί από τον Ηλία Μίχο και εκδιδόταν από τον ίδιο σε διάφορους ενήλικες από τους οποίους ήδη τέσσερις έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Η μητέρα της 12χρονης απολογήθηκε στην ανακρίτρια ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του παιδόφιλου, ούτε για την έκδοση της κόρης της σε τρίτους. Το ίδιο ισχυρίστηκαν και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες, στηρίζοντας την μητέρα τους.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τα εμβάσματα σε λογαριασμό της από «πελάτες» της μικρής, όσο και τα μηνύματα του απροστάτευτου παιδιού που βίωνε τη φρίκη, που έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου», ήταν στοιχεία που θεωρήθηκαν από τις δικαστικές αρχές πολύ ισχυρά για να μείνει η μητέρα του παιδιού εκτός φυλακής.

Επίσης επιβαρυντικό ήταν το στοιχείο ότι το παιδάκι έλειπε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι για να μπορεί να «ανταποκρίνεται» στα ερωτικά ραντεβού και η μητέρα του δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει πού το ανήλικο βρισκόταν και με ποιους.

Η ποινική ευθύνη που αποδόθηκε στη μητέρα είναι πολύ βαριά για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, ενώ η ηθική της ευθύνη παραμένει τεράστια, αγγίζοντας τα όρια- πλην της συγκεκριμένης κατηγορίας- και της ποινικής ευθύνης για παραμέληση ανήλικου με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη επ αμοιβή, που είναι βαρύ κακούργημα, θα απολογηθούν τελικά την Τετάρτη, καθώς πήραν προθεσμία ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης

Σοκαριστική είναι μία από τις καταθέσεις που έχει δώσει η 12χρονη στις αρχές για όσα αποτρόπαια και φρικτά βίωσε σε τόσο άγουρη ηλικία.

Το κοριτσάκι, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της κατάθεσης της που έγινε γνωστό, περιγράφει πως ο Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής που βρισκόταν πολύ κοντά στο χώρο, όπου είχε το μίνι μάρκετ.

Το κοριτσάκι περιγράφει πως γινόταν η επίσκεψη στο χώρο του οίκου ανοχής, όπου, όπως αναφέρει, ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και στη συνέχεια, άλλοι άνδρες που είχαν από τον ίδιο ενημερωθεί.

Η 12χρονη αναφέρει πως δεν ξέρει, αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο.

Η κατάθεση έχει δοθεί, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της, με τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου το κοριτσάκι να μπορέσει να περιγράψει τα απερίγραπτα.

Η κατάθεση της 12χρονης δεν είναι η μόνη που υπάρχει στη δικογραφία, καθώς έχουν δοθεί πολλές για να μπορέσουν οι αρχές να αντλήσουν, όσο μπορούν περισσότερα στοιχεία για εκείνους, πλην του Μίχου, σεξουαλικά κακοποίησαν το ανήλικο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή