Α.Τ. Ομονοίας: «Πήγα με τη θέλησή μου, αλλά όχι για σεξ»

Α.Τ. Ομονοίας: «Πήγα με τη θέλησή μου, αλλά όχι για σεξ»

Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης – υποστηρίζουν πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή της

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας πήγα με τη θέλησή μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ή δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα γίνουν όλα όσα συνέβησαν. Μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στους χώρους του τμήματος κι εγώ δέχτηκα, καθαρά από περιέργεια. Δεν έγινε ποτέ καμία ξενάγηση και κατευθείαν οι τρεις αστυνομικοί με οδήγησαν στον υπόγειο χώρο. Οταν βρέθηκα εκεί αισθάνθηκα πολύ άβολα, παράξενα και φοβήθηκα. Εκείνη τη στιγμή δεν εκδήλωσα κάποιου είδους άγχος και ήθελα να φανεί ότι είμαι άνετη γιατί δεν ήθελα να καταλάβουν ότι φοβάμαι και να νομίσουν ότι έχω κάτι περίεργο ή κακό».

Πρόκειται για απόσπασμα από την κατάθεση στις Εσωτερικές Υποθέσεις της 19χρονης, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου στο Α.Τ. Ομονοίας. Η νεαρή κοπέλα εξηγεί ότι με δική της πρωτοβουλία γνωρίστηκε με τους τέσσερις αστυνομικούς, απευθύνοντάς τους τον λόγο ενώ εκτελούσαν υπηρεσία στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο. Περιγράφει ακόμη ότι πήγε οικειοθελώς στο Α.Τ., ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση που της απηύθυναν οι τέσσερις αστυνομικοί. Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν επιθυμούσε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους και ότι κατά τη διάρκεια του βιασμού της δεν αντέδρασε εξαιτίας του φόβου που την κυρίευσε: «Βρισκόμουν σε σοκ με όλα αυτά που συνέβαιναν και δεν μπορούσα να μιλήσω», επαναλαμβάνει στις καταθέσεις της ενώπιον των αστυνομικών. Η άτυχη κοπέλα που, όπως καταθέτει, πάσχει από κατάθλιψη, περιέγραψε τον βιασμό της από τους δύο αστυνομικούς, που είχε μάλιστα αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στα γεννητικά όργανα.

Στην κατάθεσή της η 19χρονη επιβεβαίωσε επιπλέον ότι ο ένας από τους κατηγορουμένους είχε στη στολή του μια ενσωματωμένη κάμερα, η οποία μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας έχει κατασχεθεί και σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. «Είδα ότι επάνω στη στολή του φορούσε κάμερα στην οποία αναβόσβηνε κάποιο φως. Φοβούμενη μήπως με βιντεοσκοπεί, τον ρώτησα για ποιον λόγο αναβοσβήνει το φως αυτό και εκείνος μου αποκρίθηκε ότι μάλλον τελειώνει η μπαταρία».

Οι διωκόμενοι αστυνομικοί, πάντως, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίζονται ότι ό,τι συνέβη έγινε με τη συναίνεση της 19χρονης. Χθες μετά την απολογία τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι δεν δικαιολογείται η προσωρινή τους κράτηση και έθεσαν μόνο περιοριστικούς όρους.

Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε ο συνήγορος ενός από τους κατηγορουμένους, Αλέξης Κούγιας, στην οποία αναφέρει ενδεικτικά ότι «η επίλεκτη ιατροδικαστής κ. Μαριανού στην ιατροδικαστική της έκθεση δεν έχει βρει ούτε έναν μώλωπα στο σώμα της κοπέλας και η ίδια η φερόμενη ως παθούσα στην κατάθεσή της επιβεβαιώνει ότι κανείς δεν την απείλησε ούτε την πίεσε να κάνει το παραμικρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή