«Εμφύλιος» εργαζομένων στο Κτηματολόγιο

«Εμφύλιος» εργαζομένων στο Κτηματολόγιο

Αφορμή η παραχώρηση χώρου στο σωματείο των υπαλλήλων που προέρχονται από τα υποθηκοφυλακεία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν μικρό «εμφύλιο» έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του Ελληνικού Κτηματολογίου η απόφαση της διοίκησής του να παράσχει χώρο στο σωματείο των εργαζομένων που προέρχονται από τα υποθηκοφυλακεία. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ) απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία, μιλώντας για «σκόπιμη και σκανδαλώδη εργοδοτική παρέμβαση», ενώ η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι πρόκειται για «πόλεμο για την καρέκλα», καθώς το νέο σωματείο είναι πολυπληθέστερο από το υφιστάμενο.

Το ΣΕΚΤ υποστηρίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει επιδείξει αναιτιολόγητη στήριξη στον νέο σύνδεσμο εργαζομένων (πρώην Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμισθων, Εμμισθων και Κτηματολογικών Γραφείων, νυν Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Κτηματολογίου, ΠΑΝΣΕΚΤ), αναγνωρίζοντάς το (παράνομα, κατά την άποψή τους) στο ίδιο επίπεδο με το υφιστάμενο σωματείο εργαζομένων. Μάλιστα κατηγορούν τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Στέφανο Κοτσώλη για «επιλεκτική ενίσχυση συγκεκριμένης ευνοούμενης συνδικαλιστικής οργάνωσης». Αφορμή για τη σύγκρουση είναι η απόφαση του κ. Κοτσώλη να ικανοποιήσει αίτημα του ΠΑΝΣΕΚΤ για παροχή χώρου συναντήσεων σε κτίριο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτσώλης υποστηρίζει ότι η κουβέντα αφορά την «καρέκλα». «Οι συνδικαλιστές του ΣΕΚΤ είναι εξαιρετικοί συνεργάτες και υπηρεσιακά πολύ καλοί στη δουλειά τους», λέει στην «Κ». «Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως νομίζω ότι αντιδρούν αναίτια. Αισθάνομαι ότι ο ΣΕΚΤ δεν θέλει να υπάρχει αντίπαλο δέος, φοβούμενος ότι ο ΠΑΝΣΕΚΤ θα επικρατήσει ως πολυπληθέστερο σωματείο και εκείνοι θα υποβιβαστούν. Πριν ικανοποιήσουμε το αίτημα του ΠΑΝΣΕΚΤ ζητήσαμε την άποψη της νομικής μας υπηρεσίας. Είμαστε υπέρ της συνδικαλιστικής ελευθερίας, δεν θέλουμε μονοπώλια».

Αφορμή η παραχώρηση χώρου στο σωματείο των υπαλλήλων που προέρχονται από τα υποθηκοφυλακεία.

Ο ΣΕΚΤ, πάντως, κατηγορεί τη διοίκηση του Κτηματολογίου ότι χρησιμοποιεί τον ΠΑΝΣΕΚΤ για να αντιμετωπίσει προβλήματα του Κτηματολογίου, υποστηρίζοντας ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του μετακινήθηκαν πρόσφατα στο μεταβατικό κτηματολογικό γραφείο της Αθήνας. «Η μετακίνηση των συγκεκριμένων ανθρώπων δεν έγινε με τις διαδικασίες του Δημοσίου», εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΕΚΤ, Θωμάς Καντερές. «Ευχόμαστε το γραφείο της Αθήνας να λειτουργήσει σωστά, ωστόσο οι κινήσεις της διοίκησης δείχνουν να είναι μόνο επιφανειακές. Σε ένα γραφείο που έχει τους μισούς υπαλλήλους από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα, η μετακίνηση παλιών υπαλλήλων υποθηκοφυλακείων θα λύσει προσωρινά το πρόβλημα, αλλά όχι στην ουσία του. Η πρότασή μας είναι να γίνει πρόσκληση σε όλο τον δημόσιο τομέα, μόνο για την πλήρωση των κτηματολογικών γραφείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

«Το γραφείο είναι μεταβατικό και δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι διαδικασίες του Δημοσίου», απαντάει ο κ. Κοτσώλης. «Την περίοδο αυτή συγκροτούμε την task force που θα κλείσει τις εκκρεμότητες του γραφείου, ώστε να γίνει η μετάβαση στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και οι παλαιοί υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων να έχουν περισσότερη εμπειρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή