Ελένη Ράικου: Παρεμβατικός, πιεστικός και φορτικός ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Ελένη Ράικου: Παρεμβατικός, πιεστικός και φορτικός ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Η κ. Ράικου αναφέρθηκε σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» περιέγραψε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου, μία από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν καταγγείλει τον πρώην υπουργό για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η Ελένη Ράικου που δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων τόσο από την υπεράσπιση της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, όσο και του δικαζόμενου πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρθηκε σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν είχε ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τις παράνομες πρακτικές της Novartis.

H μάρτυρας αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί η δικογραφία της Novartis για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας ότι «ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ότι δεν έστειλε στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή, η μάρτυρας υπήρξε σαφής. « Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ήθελαν ψάξιμο». Με τον τρόπο της η μάρτυρας δεν επέρριψε καμία ευθύνη στην Ελένη Τουλουπάκη.

Συνήγορος Δημ. Παπαγγελόπουλου: Γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του, αφού ήταν παρεμβατικός;

Απάντηση: Ήταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας.

Σε άλλη ερώτηση η μάρτυρας απάντησε ότι «δεν ξυπνήσαμε τέσσερις εισαγγελείς ένα πρωί να καταγγείλουμε τον Παπαγγελόπουλο».

Πάντως ειδικά η υπεράσπιση Παπαγγελόπουλου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μάρτυρος αναφερόμενη σε σχέσεις της με τον δικαζόμενο υπουργό και σε καθυστερημένη καταγγελία σε βάρος του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή