Διπλή επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη

Διπλή επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε επιχείρηση στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου, καθώς και σε ναυπηγείο στη Θέρμη.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, από τη μια για την κατάσβεση φωτιάς σε επιχείρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, στα δυτικά της πόλης, κι από την άλλη σε ναυπηγείο, παραπλεύρως της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

H πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε επιχείρηση με είδη συσκευασίας και εκτυπώσεων και συγκεκριμένα σε αποθηκευτικό της χώρο.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών απαιτούνται αρκετές ρίψεις νερού από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο σημείο με 30 άνδρες και δέκα οχήματα. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στην εταιρεία, ενώ οι φλόγες δεν απείλησαν παρακείμενες επιχειρήσεις.

Kάηκαν σκάφη στη Θέρμη

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε ιδιωτικό ναυπηγείο στην περιοχή ΙΚΕΑ, παραδίδοντας στις φλόγες δύο σκάφη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φωτιά ξεκίνησε σε επιβατηγό σκάφος και επεκτάθηκε σε παρακείμενο. Επί τόπου έσπευσαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα από τα δύο πλοία που έχουν καεί ολοσχερώς είναι το «Κωνσταντής» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Περαία. Το δεύτερο είναι ένα επιβατηγό πλοίο, που είχε έρθει από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής για επισκευή.

Η φωτιά ξεκίνησε από το «Κωνσταντής» και οι ζημιές είναι εκτεταμένες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή