Κάηκε ολοσχερώς ο «Κωνσταντής» που συνέδεε Θεσσαλονίκη με Περαία

Κάηκε ολοσχερώς ο «Κωνσταντής» που συνέδεε Θεσσαλονίκη με Περαία

Φωτιά ξέσπασε στο καραβάκι το οποίο βρισκόταν σε ναυπηγείο στην περιοχή της Θέρμης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καραβάκι «Κωσταντής», που τα τελευταία χρόνια εκτελούσε τους θερινούς μήνες δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου, είναι το ένα από τα δύο σκάφη που παραδόθηκαν στις φλόγες, κατά τη φωτιά που ξέσπασε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε ναυπηγείο, στο θαλάσσιο μέτωπο παραπλεύρως της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στην περιοχή της Θέρμης.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της εταιρείας «KARAVAKIA Thessaloniki Waterbus» στην οποία ανήκει ο «Κωσταντής».

 

Όπως έγινε γνωστό, η ζημιά που προκλήθηκε στο σκάφος είναι ολοσχερής, ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από το «Κωνσταντής» και επεκτάθηκε σε παρακείμενο σκάφος. Επί τόπου έσπευσαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Η ιστορία του «Κωνσταντή»

Ο «Κωσταντής» διέθετε 187 θέσεις και πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο στις αρχές Οκτώβρη (έκτοτε είχε μεταφερθεί στο ναυπηγείο).

Το 2017 είχε ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει αύξηση σχεδόν 15% στην επιβατική κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή, κόβοντας 55 με 60 χιλιάδες εισιτήρια.

Το 90% των επιβατών του φέτος ήταν ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και προτίμησαν τη «μίνι κρουαζιέρα» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Η ίδια εταιρεία διαθέτει στο στόλο της ένα ακόμη καράβι, την «Καλυψώ», που φέτος όμως δεν βγήκε στην θάλασσα λόγω επισκευών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή