Πρόεδρος Ξενοδόχων Ιεράπετρας στην «Κ»: Οι έντονες βροχές ενδέχεται να προκάλεσαν την αποκόλληση του βράχου

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ιεράπετρας στην «Κ»: Οι έντονες βροχές ενδέχεται να προκάλεσαν την αποκόλληση του βράχου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στην περιοχή Αγιά Φωτιά Σητείας, όπου βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα, μίλησε στο kathimerini.gr ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ιεράπετρας, Γιώργος Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης χαρακτήρισε το πολύ θλιβερό αυτό γεγονός ως τυχαίο, προσθέτοντας ότι «τα δωμάτια βρίσκονται όντως σε ένα βραχώδες, πρανές έδαφος αλλά βρίσκονται εκεί εδώ και 60 χρόνια».

«Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η μισή Ελλάδα είναι ορεινή και χτισμένη γύρω από πρανή, δεν είναι ορθό να συσχετίζουμε το σημείο με την κατάρρευση, αν δεν υπάρξει τεχνική μελέτη του τι συνέβη», πρόσθεσε.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων πριν από δύο εβδομάδες, τα οποία ενδεχομένως να συνέτειναν στην αστάθεια του βραχώδους εδάφους.

«Σε όλον αυτόν τον πολύ τουριστικό κόλπο της Αγίας Φωτιάς, τα δωμάτια είναι πολλά. Το ότι είχαμε έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων στην Ιεράπετρα πριν από δύο εβδομάδες, είναι μια πραγματικότητα. Θα μπορούσαν τα υπόγεια ύδατα που συσσωρεύτηκαν τότε να δημιούργησαν περισσότερη αδράνεια στο σημείο ή να συνέτειναν στην αστάθεια του βραχώδους εδάφους- πάντα τα βραχώδη σημεία είναι πιο ασταθή. Δεν είμαι ειδικός για να ξέρω αν όντως συνέβη αυτό, μια υπόθεση κάνουμε. Ευτυχώς, η Πυροσβεστική βρίσκεται στα 10 χλμ από την περιοχή και έδρασε αμέσως μαζί με την ΕΜΑΚ».

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που καταπλακώθηκε, σώος βγήκε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας και το ανήλικο παιδί της. Η οικογένεια των αλλοδαπών έκανε διακοπές στην περιοχή.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, πεζοπόρο τμήμα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης καθώς και η 3η Ε.Μ.Α.Κ. με σκύλο έρευνας διάσωσης.

Το ανήλικο τέκνο και ο πατέρας μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή