Πετράλωνα: Πέντε χρόνια καταγγέλλουν την κακοποίησή τους

Πετράλωνα: Πέντε χρόνια καταγγέλλουν την κακοποίησή τους

Ο Γολγοθάς των τριών παιδιών στα Πετράλωνα και η διερεύνηση της υπόθεσης μετά τη μήνυση της μητέρας το 2017 κατά του πατέρα τους

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί μία πενταετία τρία παιδιά περιμένουν να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έχουν κάνει για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα τους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο φάκελος μεταφέρεται από γραφείο σε γραφείο και τα παιδιά έχουν αναγκαστεί να διηγηθούν πολλές φορές όσα τους συνέβησαν. Ενόσω αναμένεται το βούλευμα που αφορά τις πράξεις του πατέρα, τα παιδιά προχωρούν σε μήνυση εναντίον της μητέρας για συγκάλυψη. Στο μεταξύ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς, με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά, τα οποία ακόμα και σήμερα παραμένουν ανήλικα, να βρίσκουν «κλειστές πόρτες» όταν δεν εμφανίζονται με τον κηδεμόνα τους, που στην προκειμένη περίπτωση καταγγέλλεται ως ο κακοποιητής τους.

Η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στα Πετράλωνα, η οποία έγινε γνωστή προχθές, δεν είναι και τόσο νέα. Σήμερα τα τρία παιδιά είναι 22 (κορίτσι), 17 (αγόρι) και 11 (κορίτσι) ετών, ωστόσο η σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να έγινε από τον πατέρα τους με την ανοχή της μητέρας τους συνέβαινε επί πολλά χρόνια. Το 17χρονο αγόρι έχει καταγγείλει ότι έχει βιαστεί από τον πατέρα του, τον θείο του και πολλούς άλλους ανθρώπους οι οποίοι έρχονταν στο σπίτι.

Το 2017 η μητέρα των παιδιών έκανε μήνυση εναντίον του πατέρα, τον οποίο κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού. Σύμφωνα με όσα λέει στην «Κ» η Δήμητρα Πλαστήρα, συνήγορος του μεγάλου κοριτσιού, και τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία, η σύζυγος στράφηκε εναντίον του συζύγου της υπό την πίεση ενήλικου ατόμου το οποίο βοηθούσε τα παιδιά στα μαθήματα. Στο άτομο αυτό είχαν εμπιστευθεί τα παιδιά τι συνέβαινε και εκείνος είπε στη μητέρα τους ότι θα προχωρήσει ο ίδιος σε καταγγελία αν δεν το κάνει η ίδια.

Μετά την καταγγελία της μητέρας στην Εισαγγελία Ανηλίκων ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης με αργά και βασανιστικά για τα παιδιά βήματα. Το ανήλικο αγόρι τον Ιανουάριο του 2018, τρεις μήνες μετά την καταγγελία, εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο, ο οποίος κατέληξε ότι όσα κατήγγειλε δεν ήταν αποκυήματα της φαντασίας του. Χρειάστηκε να περάσουν ακόμα εννέα μήνες για να κληθούν να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ τα παιδιά της οικογένειας αλλά και οι φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Φτάσαμε στα τέλη του 2019, όταν τα παιδιά καλούνται να καταθέσουν εκ νέου στον ανακριτή. Στη συνέχεια η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα και το καλοκαίρι του 2022 εκδίδεται σχετικό βούλευμα, με βάση το οποίο χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση… Εχει προηγηθεί, τον Μάιο, μήνυση κατά της μητέρας από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία καταθέτουν ότι όχι μόνο γνώριζε τι συνέβαινε αλλά και ήταν παρούσα σε έναν από τους βιασμούς. Εκτός από τις καθυστερήσεις στην εξέταση της υπόθεσης, δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ώστε τα ανήλικα παιδιά να απομακρυνθούν από το περιβάλλον των ανθρώπων που καταγγέλλουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή