Δίωξη σε γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Δίωξη σε γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος μεγάλου εκδοτικού οίκου.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του.

Υλικό παιδικής πορνογραφίας στο σπίτι του συγγραφέα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία. Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή