Τσιάρτας: Φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ πρόστιμο για ομοφοβικές δηλώσεις στα social media

Τσιάρτας: Φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ πρόστιμο για ομοφοβικές δηλώσεις στα social media

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής Βασίλης Τσιάρτας για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή για μία τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017 στα social media καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε μηνυθεί από την πρόεδρο του Σωματείου Διεμφυλικών και η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τσιάρτας είχε ταχθεί κατά της νομοθέτησης του δικαιώματος αλλαγής ταυτότητας φύλου.

Ειδικότερα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα» (3.10.2017).

Μάλιστα, συνέχισε μία μέρα μετά, γράφοντας «για μένα ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Οσους γάμους όσες παρελάσεις και οτιδήποτε άλλο κάνουν, δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό… Ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή