Παρακολουθήσεις: Νέες έρευνες για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Παρακολουθήσεις: Νέες έρευνες για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Νέο γύρο ερευνών για την υπόθεση παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανοίξει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρο ερευνών για την υπόθεση παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανοίξει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», ο αποπεμφθείς πρώην διοικητής της ΕΥΠ κλήθηκε προ δεκαημέρου σε νέα ακρόαση στα γραφεία της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα και με ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν ενεργό συμμετοχή στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.

Ο λόγος για την εισαγγελέα που εποπτεύει τη λειτουργία της ΕΥΠ κ. Βασιλική Βλάχου και την αστυνομική υποδιευθύντρια Ε.Γ., η οποία υπηρετούσε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ως αποσπασμένη στην ΕΥΠ έχοντας ενεργό συμμετοχή στην «υπόθεση Ανδρουλάκη».

Αναμένονται οι κλήσεις του κ. Κοντολέοντος, της κ. Βλάχου και της αστυνομικής υποδιευθύντριας Ε.Γ. στην ΑΔΑΕ.

Ο νέος γύρος ερευνών αποτελεί συνέχεια του ελέγχου που η ΑΔΑΕ ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην ΕΥΠ, με αντικείμενο την άρση απορρήτου και την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ενα από τα ζητήματα εξάλλου που δεν έχουν διευκρινιστεί αφορά την ύπαρξη εγγράφου –πλην της διάταξης άρσης απορρήτου–, για το οποίο η εισαγγελέας κ. Βλάχου είχε δηλώσει άγνοια παρά το γεγονός ότι έφερε την υπογραφή της. Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να έχει συνταχθεί την ίδια ημέρα με τη διάταξη άρσης απορρήτου στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Παραδόθηκε ωστόσο στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο με καθυστέρηση μίας ημέρας. Με το συγκεκριμένο έγγραφο η ΕΥΠ ζητούσε από την εταιρεία Wind να της γνωστοποιήσει τον αριθμό τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο πάντως είχε ήδη κινηθεί διαδικασία άρσης απορρήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτότυπο έγγραφο φέρει τις υπογραφές του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος και της κ. Βασιλικής Βλάχου, ενώ το ακριβές αντίγραφο που βρέθηκε από την ΑΔΑΕ κατά την επίσκεψή της στη Wind βεβαιώνει η αστυνομική υποδιευθύντρια Ε.Γ. Στη διάρκεια του ελέγχου της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ, αρχές Σεπτεμβρίου, το έγγραφο επιδείχθηκε στην κ. Βλάχου (σ.σ. ο κ. Κοντολέων είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία), η οποία πάντως είχε δηλώσει άγνοια για την ύπαρξή του.

Το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει και την Εξεταστική, την ημέρα της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου. Την εβδομάδα μεταξύ 24 και 28 Οκτωβρίου ο κ. Ράμμος απέστειλε κλήση σε ακρόαση προς τον κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα γραφεία της Αρχής στο Μαρούσι συνοδεία δικηγόρου. Κατά την εκεί παραμονή τους αμφισβήτησαν τη δυνατότητα του προέδρου της Αρχής να αποστείλει κλήση δίχως να έχει προηγουμένως συγκληθεί η ολομέλεια της Αρχής, ενώ η δικηγόρος του κ. Κοντολέοντος υπέβαλε και σχετικό υπόμνημα.

Οι πληροφορίες της «Κ» πάντως αναφέρουν ότι οι νομικοί ισχυρισμοί δεν έγιναν αποδεκτοί, καθώς και ότι τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ θα κληθεί εκ νέου στην ΑΔΑΕ προκειμένου να απαντήσει αυτή τη φορά στην ουσία των ερωτήσεων του προέδρου και των υπόλοιπων ελεγκτών της Αρχής. Το ίδιο αναμένεται να γίνει τόσο με την εισαγγελέα κ. Βλάχου όσο και με την αστυνομική υποδιευθύντρια Ε.Γ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή