Νίκαια: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 28χρονου κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού

Νίκαια: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 28χρονου κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία της ταυτότητας και οι φωτογραφίες 28χρονου που συνελήφθη την Κυριακή στη Νίκαια και σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και βαριά σωματική βλάβη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία της ταυτότητας και οι φωτογραφίες 28χρονου που συνελήφθη την Κυριακή στη Νίκαια και σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και βαριά σωματική βλάβη.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 28χρονου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., «αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται από την ΕΛ.ΑΣ. οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4254355 του Τ.Α. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος συνελήφθη την Κυριακή στη Νίκαια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος το πρωί της Κυριακής ακολούθησε μία γυναίκα την ώρα που μετέβαινε στην οικία της και την ακινητοποίησε με σκοπό να τη βιάσει. Η γυναίκα προσπάθησε να τον αποτρέψει καλώντας σε βοήθεια και τότε ο 28χρονος της επιτέθηκε με γροθιές στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος δεν κατάφερε, λόγω εξωτερικού παράγοντα, να ολοκληρώσει την εγκληματική του πράξη και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί, έπειτα από έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν ύποπτο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Τ.Α. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη και εξακριβώθηκε ως δράστης των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τ.Α. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Επίσης, διερευνάται, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά σε συνεργασία με το Τ.Α. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, η συμμετοχή του και σε τυχόν άλλες περιπτώσεις αντίστοιχων αδικημάτων σε βάρος γυναικών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή