Η Συμφωνία που Γκρίζαρε το Αιγαίο: Το βιβλίο των Μ. Ιγνατίου και Ν. Μελέτη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

Η Συμφωνία που Γκρίζαρε το Αιγαίο: Το βιβλίο των Μ. Ιγνατίου και Ν. Μελέτη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

Μέσα από 60 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας, οι συγγραφείς «αναπαριστούν» την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το επεισόδιο των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, έως και τη συμφωνία της Μαδρίτη που υπεγράφη στις 6 Ιουλίου 1997

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη με τίτλο «Η Συμφωνία που Γκρίζαρε του Αιγαίο», παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, σε αίθουσα του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Θεσσαλονίκη.

Μέσα από 60 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας, οι συγγραφείς «αναπαριστούν» την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το επεισόδιο των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, έως και τη συμφωνία που υπέγραψαν στη Μαδρίτη στις 6 Ιουλίου του 1997, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμαν Ντεμιρέλ η οποία, όπως υποστηρίζουν «γκρίζαρε το Αιγαίο», δίνοντας ταυτόχρονα και πλούσιο παρασκήνιο.

Η Συμφωνία που Γκρίζαρε το Αιγαίο: Το βιβλίο των Μ. Ιγνατίου και Ν. Μελέτη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη-1

«Το βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη είναι εξόχως επίκαιρο, αποτελεί την επιτομή της εξήγησης για τη σημερινή κακοδαιμονία μας, τον αυτοεγκλωβισμό μας σε μια τροχιά αναίμακτης παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας», είπε μεταξύ άλλων ο εκ των παρουσιαστών δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς, ενώ ο Σταύρος Τζίμας, επίσης δημοσιογράφος, υπογράμμισε τη σημασία του πονήματος, των δύο συναδέλφων στην καλύτερη κατανόηση από τον αναγνώστη των ραγδαία εξελισσόμενων, δύσκολων ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η συζήτηση που ακολούθησε και την οποία διηύθυνε ο δημοσιογράφος Στέφανος Διαμαντόπουλος, επικεντρώθηκε στη σημερινή φάση της τουρκικής επιθετικότητας, με τους ομιλητές να τονίζουν πως η όλη τακτική της Άγκυρας εξελίσσεται στη βάση οργανωμένου σχεδίου. Απαντώντας, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση για την υπό συζήτηση (και) τούτη την περίοδο επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα μίλια τόνισαν πως τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και ρεαλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή