Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν, πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς

Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν, πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 49η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών. Θα ακολουθήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Ήδη από την Τρίτη, που άνοιξε τις πύλες του το ΕΜΠ, κόσμος καταθέτει λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973.

Σημειώνεται ότι πάνω από 5.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμοι να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ θα είναι οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στη λειτουργία των σταθμών του μετρό, αλλά και στην κυκλοφορία και στάθμευση των Ι.Χ..

Μετρό

Κάποιοι κεντρικοί σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί για ορισμένες ώρες σήμερα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15.00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16.30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Επίσης, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας θα επιβληθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανάλογα και με την κίνηση των διαδηλωτών και τις εξελίξεις. Πάντως, η στάθμευση και η κυκλοφορία οχημάτων απαγορεύεται μέχρι και το πρωί της Παρασκευής γύρω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων και σε μια ακτίνα που περιλαμβάνει την πλατεία Κάνιγγος, την πλατεία Εξαρχείων και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

H Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ

Αλλαγές θα υπάρχουν και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως και τις 6 π.μ. της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 θα ισχύουν τροποποιήσεις όλων των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων:

Γ12: Τα δρομολόγια δεν θα διέρχονται από την οδό Πατησίων. Προσωρινή διαδρομή Λιοσίων – Χαλκοκονδύλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Στουρνάρη.

Χ95: Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό μετρό «Εθνική Αμυνα».

Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11, 15: Προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή