Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι»

Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές εντός της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δήλωσε ο υπουργός και τόνισε με έμφαση ότι όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πρόκειται για άλλη μια βαριά υπόθεση, ύστερα από τις αλλεπάλληλες που έχουμε βιώσει τον τελευταίο καιρό, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως όπως συνέβη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπως σε αυτή της 12χρονης στον Κολωνό, «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης ή κατώτερης βαθμίδας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές όπως και στην αστυνομία».

«Αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι. Η υπόθεση αφορά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία.

Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε, και οι Περιφέρειες που έχουν υπό την εποπτεία τους αυτές τις δομές και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές στην περίπτωση που υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, απάντησε: «Όλη η κοινωνία έχει συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, συνεπώς θα πρέπει μέλημα να είναι από όλους τους φορείς η προστασία της ψυχής των παιδιών».

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όποιος κι αν είναι ο δράστης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή