Έγκλημα στη Ρόδο: Έρευνες για τρεις δολοφονίες – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την οικιακή βοηθό

Έγκλημα στη Ρόδο: Έρευνες για τρεις δολοφονίες – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την οικιακή βοηθό

Η 45χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και το 2002 είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική της Λέρου καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το ενός έτους αγοράκι της

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της 45χρονης οικιακής βοηθού στη Ρόδο η οποία δολοφόνησε το πρωί της Δευτέρας (21/11) μία ηλικιωμένη και στη συνέχεια ομολόγησε πως εμπλέκεται σε ακόμη τρεις φόνους.

Η 45χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και το 2002 είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική της Λέρου καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το ενός έτους αγοράκι της. 

Πλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα όσα ισχυρίζεται η 45χρονη «ακουμπούν» στην πραγματικότητα. Ωστόσο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της υπόθεσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως εν γένει στο νότιο Αιγαίο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή καταγγελίες για ανεξιχνίαστους θανάτους, με αποτέλεσμα να ακούν τους ισχυρισμούς της 45χρονης με μεγάλη επιφυλακτικότητα. 

Η γυναίκα συνελήφθη χθες Δευτέρα όταν κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε πως «έπνιξε την ηλικιωμένη που πρόσεχε». Ειδικότερα, υποστήριξε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου, χωρίς κάποια αιτία, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της 75χρονης ενώ αυτή κοιμόταν με συνέπεια να την αναισθητοποιήσει.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά λίγη ώρα αργότερα πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Εξεταζόμενη χθες στο πλαίσιο της προανάκρισης ομολόγησε τις πράξεις της υποστηρίζοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αντιψυχωσική αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει την σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει καθώς της προκαλούσε βαριά καταστολή.

Στη συνέχεια, η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι το 2011 έδωσε σε μια διαβητική που φρόντιζε ζάχαρη και μέλι σκοπίμως και η ίδια πιθανολογεί ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από αυτό, ενώ και πέρυσι, όπως είπε, έδωσε σε ηλικιωμένη μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και υποστηρίζει ότι ο θάνατός της προήλθε από την εν λόγω αιτία.

Τέλος, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική της Ρόδου», περιέγραψε ότι στη συνέχεια ανέλαβε την φροντίδα μίας 70χρονης που έπασχε από άνοια και ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της, προσθέτοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας με αποτέλεσμα να νευριάζει εύκολα. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της οι οποίοι και δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η γυναίκα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή