Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου

Νέοι μάρτυρες στην ανάκριση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Πήρε νέα προθεσμία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της - Υποβλήθηκαν και έγιναν δεκτά αιτήματα για εξέταση και άλλων ιατροδικαστών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτήματα για επανέλεγχο των ιατροδικαστικών εξετάσεων και ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας που έχει ακολουθηθεί έως τώρα, υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία προσήλθε την Παρασκευή στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η ανακρίτρια, όπως έγινε γνωστό από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, που υπέβαλε και τα αιτήματα, έδωσε προθεσμία στην κατηγορούμενη, ορίζοντας νέα ημερομηνία απολογίας στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς έκανε δεκτά τα αιτήματα της για κατάθεση και άλλων ιατροδικαστών και για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με εκείνους, οι οποίοι έχουν ως τώρα συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τον θάνατο των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ιριδας.

Για τις δικονομικές ακυρότητες που προβλήθηκαν θα αποφασίσει προσεχώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ενώ η εξέταση και άλλων ιατροδικαστών, πέραν των Νικόλαου Καρακούκη και Νικόλαου Κολογριά που έχουν συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, θα υλοποιηθεί από την ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την ικανοποίηση του δικηγόρου της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, ο οποίος δήλωσε «είναι μια μεγάλη ημέρα για τη δικαιοσύνη».

Πάντως, ενώ η ανάκριση για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Μάνου Δασκαλάκη βρίσκεται σε εξέλιξη, για το μεγαλύτερο παιδί, τη Τζωρτζίνα, έχει ήδη προσδιοριστεί δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου, ενώ η Πισπιρίγκου είναι ήδη προφυλακισμένη και κρατείται υπό ειδικές συνθήκες για τη διασφάλιση της ασφάλειας της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το κατηγορητήριο σε βάρος της είναι βαρύ για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της και στηρίζεται σε μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών αλλά και σε ιατροδικαστικά πορίσματα και επιστημονικά δεδομένα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή