Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζαν 34χρονη έγκυο να επαιτεί – Δύο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζαν 34χρονη έγκυο να επαιτεί – Δύο συλλήψεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για έγκυο γυναίκα που επαιτεί.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 51 και 53 ετών (άντρας-γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για εμπορία ανθρώπων από κοινού και απόπειρα βιασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκε 34χρονη αλλοδαπή, ευρισκόμενη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, να επαιτεί σε καθημερινή βάση σε κεντρικές οδούς της πόλης, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο τόσο τη ζωή της όσο και του τέκνου που κυοφορούσε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 34χρονη περί τα τέλη Οκτωβρίου, εισήλθε στη χώρα μας μαζί με την 53χρονη ομοεθνή της, η οποία εκμεταλλευόμενη την οικονομική της δυσχέρεια την έπεισε να επαιτεί. Η εγκυμονούσα διέμενε στην οικία των δύο δραστών, οι οποίοι με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας την εξανάγκαζαν να επαιτεί πολλές ώρες και να τους αποδίδει το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζε.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 34χρονη, ο 51χρονος αποπειράθηκε επανειλημμένα να τη βιάσει με τη χρήση βίας και απειλών, πλην όμως λόγω της αντίδρασης της παθούσας δεν ολοκλήρωσε τις απόπειρες αυτές.

Αστυνομικοί εντόπισαν χθες και συνέλαβαντους δύο αλλοδαπούς και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή