Θεοδωρικάκος: Περισσότερα από 10.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε έναν χρόνο

Θεοδωρικάκος: Περισσότερα από 10.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε έναν χρόνο

«Καλούμε τις γυναίκες που απειλούνται να μιλήσουν ανοιχτά»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλατεία Συντάγματος επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού συνομίλησε με γυναίκες αστυνομικούς που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Θεοδωρικάκος: Περισσότερα από 10.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε έναν χρόνο-1
Φωτ: Ιntime News, Βλασσοπούλου Ισμήνη

Οι γυναίκες που απειλούνται να μιλήσουν ανοιχτά

«Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες το χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. δίνει το “παρών”», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια, κάλεσε «όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλεια τους με οποιονδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοικτά, να καταγγείλουν αυτό που συμβαίνει και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άντρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλεια τους».

Θεοδωρικάκος: Περισσότερα από 10.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε έναν χρόνο-2
Φωτ: Ιntime News, Βλασσοπούλου Ισμήνη

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ., που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10 χιλιάδες τέτοιου είδους περιπτώσεις άσκησης βίας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενάντια σε γυναίκες» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την βία απέναντι στις γυναίκες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή