Φωτιά στον Κολωνό: Διασωληνωμένος ο 5χρονος – Συνελήφθη ο πατέρας του

Φωτιά στον Κολωνό: Διασωληνωμένος ο 5χρονος – Συνελήφθη ο πατέρας του

Προληπτικά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το φλεγόμενο διαμέρισμα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται το 5χρονο αγόρι που ανασύρθηκε το βράδυ της Κυριακής (27/11) χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό.

Από το διαμέρισμα πρόλαβαν να βγουν τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του 7 και 12 ετών, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ από την αστυνομία, συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το ΑΤ Κολωνού, ενώ αναμένεται η έκθεση αυτοψίας από την Πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπήρχε ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, από όπου πιθανόν να προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Ο πατέρας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τα άλλα δύο παιδιά έξω από την πολυκατοικία, ισχυρίστηκε στους πυροσβέστες ότι ξεκουραζόταν λόγω του ότι εργαζόταν όλη τη μέρα. Ωστόσο, πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό, όπου διαμένει η οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 5, 7 και 12 ετών.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε και έσβησε τη φωτιά με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα.

Για τον 5χρονο που απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σημειώνεται ότι ένας από τους γείτονες έσπευσε πρώτος να τον βοηθήσει, κάνοντάς του μαλάξεις μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Τα άλλα δυο ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, AΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή