«Κιβωτός του Κόσμου»: 300.000 ευρώ βρέθηκαν στον Κολωνό

«Κιβωτός του Κόσμου»: 300.000 ευρώ βρέθηκαν στον Κολωνό

Ποσό ύψους 300.000 ευρώ βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα όπου έμενε η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσό ύψους 300.000 ευρώ βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα όπου έμενε η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο πάνω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Στην Εισαγγελία το προανακριτικό υλικό

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι η έρευνα έγινε υπό μορφή κατεπείγοντος, όχι με παραγγελία του Εισαγγελέα, αλλά με ενέργειες που ακολουθούνται όταν εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου. Όπως πρόσθεσε, υπήρχε προφορική ενημέρωση του Εισαγγελέα.

Σήμερα το υλικό που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία από τις έρευνες στις δομές και τα σπίτια των εμπλεκομένων διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Κατά την ίδια πηγή, η εισαγγελία αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα αναθέσει στην Οικονομική Αστυνομία.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο χρηματικό ποσό στα γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, οι αστυνομικοί, κατά τη χθεσινή τους έφοδο στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό, εντόπισαν τo χρηματικό ποσό και πλέον γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για χρήματα που διατηρούνταν σε θυρίδα την οποία φέρεται να επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η πρεσβυτέρα. 

Την ίδια ώρα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστεί και πως είναι πιθανό να τεθούν στο «στόχαστρο» και άλλες δομές της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες που έχουν εντοπιστεί. 

Η δέσμευση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες ενέργειες απόσυρσης χρηματικών ποσών, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού» που έχουν εντοπιστεί, καθώς κρίθηκε ότι τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της, όπου διαβιούν δεκάδες απροστάτευτα παιδιά.

Στους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ. Στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του υπάρχουν κατατεθειμένα περίπου 250.000 ευρώ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή