«Κιβωτός του Κόσμου»: Έλεγχος και στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έλεγχος και στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Ελέγχεται έμμεσα και το πόθεν έσχες του πατρός Αντώνιου.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έλεγχος και για το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας διατάχθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, εκτός από τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για την οικονομική διαχείριση στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο έλεγχος του πόθεν έσχες κρίθηκε απαραίτητος, καθώς η πρεσβυτέρα λόγω της ιδιότητας της ως διαχειρίστριας στην Κιβωτό ήταν υπόχρεη να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες.

Κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες η έρευνα στρέφεται στο αν έχει δηλώσει όσα πράγματι διαθέτει και αν έχει αποκρύψει ακίνητα η άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Το σημαντικό είναι πως μέσω του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας ελέγχεται έμμεσα και ο πατέρας Αντώνιος, καθώς η ίδια υποχρεούται από τον νόμο να δηλώσει πέραν των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή