Άγιοι Ισίδωροι: Νέος ιερέας στον ναό του Λυκαβηττού

Άγιοι Ισίδωροι: Νέος ιερέας στον ναό του Λυκαβηττού

Η επόμενη ημέρα για τους Αγίους Ισιδώρους μετά τη μετακίνηση του πατέρα Δημήτρη Λουπασάκη στην Κρήτη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελείως αθόρυβα, εδώ και τρεις εβδομάδες σχεδόν, ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης απομακρύνθηκε από τον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού. Ηδη άλλος ιερέας λειτουργεί στον ναό, προερχόμενος από τη Μονή Πετράκη, στη δικαιοδοσία της οποίας είναι οι Αγιοι Ισίδωροι. Επισήμως, σύμφωνα με όσα λένε συνεργάτες του πατέρα Δημητρίου, εκείνος χρειάστηκε να μεταβεί στην Κρήτη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας η μητέρα του. Ωστόσο, εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι η μετακίνησή του στην Κρήτη σηματοδοτεί την αποχώρησή του από τους Αγίους Ισιδώρους και τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα για τον ναό του Λυκαβηττού.

Ποιος ήταν, όμως, ο καθοριστικός παράγοντας για να πάρει την απόφαση να φύγει από τον ναό; Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η μετάβασή του στην Κρήτη έγινε λίγο μετά την αποστολή από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μιας επιστολής. Σε αυτήν, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αναφορά στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί και στην πρόταση που είχε κάνει προς τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων, ο ίδιος και οι νεαροί μοναχοί ακόλουθοί του να μετακινηθούν σε μονή στη Βάρη της Αττικής. Καθώς δεν είχε υπάρξει απάντηση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο Αρχιεπίσκοπος με την επιστολή κάλεσε τον πατέρα Δημήτριο να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιείτο άμεσα η λήψη μέτρων τόσο από την Εκκλησία όσο και από τις Αρχές, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Επί της ουσίας, όσα ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαμηνύσει τόσο στην επικοινωνία που είχε με τον πατέρα Δημήτριο και τους μοναχούς της αυτοσχέδιας κοινότητας που λειτουργούσε στους Αγίους Ισιδώρους όσο και δημοσίως, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», απέκτησαν επίσημο χαρακτήρα αφού διατυπώθηκαν εγγράφως. Και εκτιμάται ότι αυτό ήταν το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση του πατέρα Δημητρίου να φύγει για την Κρήτη. Οπως προαναφέρθηκε, στους Αγίους Ισιδώρους έχει ήδη τοποθετηθεί νέος ιερέας, ο οποίος τελεί τις λειτουργίες. Παράλληλα, έχει σταματήσει η διαδικτυακή κάλυψη των δραστηριοτήτων του ναού, που είχε καθιερώσει ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης. Οσον αφορά τους μοναχούς της κοινότητας, δύο φέρεται να έχουν ακολουθήσει τον πατέρα Δημήτριο στην Κρήτη ενώ οι υπόλοιποι δεν επισκέπτονται πλέον τους Αγίους Ισιδώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή