Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)

Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας, αλληλεγγύης και αγάπης, έστειλε η Αθήνα, με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία λαμπερή γιορτή και υπό την παρουσία πολλών εκατοντάδων Αθηναίων και επισκεπτών, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Συντάγματος. Το έλατο, που ήρθε από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν περισσότεροι από 25 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο, που στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, συμμετείχαν στη φωταγώγηση.

Η Τάμτα έδωσε το δικό της σόου με μία σειρά τραγουδιών πριν και μετά τη φωταγώγηση. Τη βραδιά άνοιξαν ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.


Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-1
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-2
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-3
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-4
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-5
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-6
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-7
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-8
Φωταγωγήθηκε το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (εικόνες)-9

Μία εκδήλωση με μήνυμα ειρήνης

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας, αλληλεγγύης και αγάπης, έστειλε η Αθήνα, με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καλωσόρισε στην κεντρική σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, δημάρχους από όλο τον κόσμο, που αυτές τις μέρες βρέθηκαν στην Αθήνα, και όλοι μαζί – μετά από αντίστροφη μέτρηση – φωταγώγησαν το μήκους 21 μέτρων έλατο, που δεσπόζει στην πλατεία. 

Καθένας ξεχωριστά, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που είναι επίσημος προσκεκλημένος του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, έστειλαν τις δικές τους ευχές.

Η μαγευτική εκδήλωση μεταδόθηκε, τόσο από ελληνικά, όσο και από διεθνή τηλεοπτικά μέσα, μεταφέροντας την εικόνα της στολισμένης Αθήνας σε όλο τον κόσμο. 

«Σήμερα, στην Αθήνα χτυπά η καρδιά δεκάδων πόλεων από όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δήμαρχοι από τόσο σημαντικές πόλεις του κόσμου, να βρίσκονται μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που ανοίγει την αυλαία ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Από σήμερα και για περισσότερο από έναν μήνα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες, στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας. 

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους, έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη, το Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, το This is Athens, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, «χριστουγεννιάτικα χωριά», πάρτι, εντυπωσιακά σόου, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ομόνοιας, καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή