Τα χρέη από τον τζόγο και η ψεύτικη χειροβομβίδα

Τα χρέη από τον τζόγο και η ψεύτικη χειροβομβίδα

Τρεις ληστείες τραπεζών με την απειλή ψεύτικης χειροβομβίδας διέπραξε στη διάρκεια των τελευταίων μηνών 53χρονος εν ενεργεία συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ληστείες τραπεζών με την απειλή ψεύτικης χειροβομβίδας διέπραξε στη διάρκεια των τελευταίων μηνών 53χρονος εν ενεργεία συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς. Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, λίγα λεπτά μετά την τρίτη κατά σειρά ληστεία που διέπραξε, σε υποκατάστημα αυτή τη φορά στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Μπήκε στην τράπεζα προσποιούμενος τον πελάτη και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με χειρουργική μάσκα. Απείλησε τον υπάλληλο και αφαίρεσε χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Κατά τη διαφυγή του καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και τελικά συνελήφθη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα προέκυψε αφενός μεν ότι η χειροβομβίδα με την οποία είχε απειλήσει τους υπαλλήλους ήταν ψεύτικη, αφετέρου δε ότι ο ίδιος στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών είχε ληστέψει άλλες δύο τράπεζες σε Π. Φάληρο και Αργυρούπολη, με λεία 5.000 και 2.000 ευρώ, αντιστοίχως.

Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν φέρεται να είπε ότι διέπραξε τις ληστείες προκειμένου να καλύψει χρέη που είχε εξαιτίας της εξάρτησής του από τον τζόγο.

Η τρίτη ληστεία ήταν φαρμακερή για τον 53χρονο συνταγματάρχη.

Προς αποστρατεία

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ενημέρωσης, για τον ληστή της τράπεζας είχαν κινηθεί ήδη από το καλοκαίρι οι διαδικασίες αποστρατείας του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων όπου υπηρετούσε, κατόπιν απόφασης της ηγεσίας. Κι αυτό διότι είχαν καταγραφεί προβληματικές συμπεριφορές, ενώ στον φάκελό του φέρεται να υπήρχαν και πειθαρχικού χαρακτήρα ποινές.

Οταν του γνωστοποιήθηκε πως πρόκειται να αποστρατευθεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας τη θέση του σε υπηρεσία διοικητικής μέριμνας που έχει έδρα στην Αττική. Το αίτημά του όμως απορρίφθηκε και αυτό οφειλόταν κυρίως στην προγενέστερη κακή υπηρεσιακή συμπεριφορά του. Ο 53χρονος συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή