Nύχτα έντασης με Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί στο Μενίδι

Nύχτα έντασης με Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί στο Μενίδι

Τραυματίστηκε ο διοικητής της ΟΠΚΕ και άλλοι αστυνομικοί από σκάγια στο Μενίδι

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξυμένο ήταν το κλίμα σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική για δεύτερη νύχτα, καθώς Ρομά διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη Θεσσαλονίκη, μολότοφ έπεσαν στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής ΑστυνομίαςΣτην Αττική, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια με Ρομά στην Αυλίζα Μενιδίου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας αστυνομικός που δέχθηκε σκάγια από όπλο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Nύχτα έντασης με Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί στο Μενίδι-1

Ένταση στη Δυτική Αττική – Τραυματίστηκε ο διοικητής της ΟΠΚΕ και άλλοι αστυνομικοί

Κλίμα έντασης επικράτησε από νωρίς το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και στη Δυτική Αττική.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μόρνου στην περιοχή Αυλίζα Μενιδίου, άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια με Ρομά στην οδό Μόρνου, στην περιοχή Αυλίζα Μενιδίου. Τέσσερις από αυτούς χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα που τους πέταξαν οι Ρομά και έξι από σκάγια όπλων.

Μάλιστα, ένας από τους τραυματίες είναι και ο διοικητής της ΟΠΚΕ, ο οποίος είχε εκδορές από σκάγια στο πρόσωπο. Πάντως, όλοι οι αστυνομικοί είναι ελαφρά τραυματίες και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Συνολικά, έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις.

Γύρω στις 10 το βράδυ, περίπου 200 Ρομά έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν πέτρες και έκαψαν κάδους στη Λεωφόρο Φυλής, κοντά στο ΑΤ Ζεφυρίου.

Μες στη νύχτα, ένταση επικράτησε σε περιοχές στον Ασπρόπυργο, Αγία Βαρβάρα, Ανω Λιόσια, Μενίδι, Ζεφύρι.

Κλειστή ήταν μέχρι τις 11 το πρωί της Τετάρτης η περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των ΕΛΠΕ, λόγω αντικειμένων στο οδόστρωμα.

Nύχτα έντασης με Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί στο Μενίδι-2
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στη δυτική Θεσσαλονίκη οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη, όπου από τις 10 το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Nύχτα έντασης με Ρομά σε Θεσσαλονίκη και Δυτική Αττική – Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί στο Μενίδι-3

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή