Ένταση με Ρομά σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Μεσσηνία – Φωτιά σε λεωφορείο και κατάστημα ελαστικών

Ένταση με Ρομά σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Μεσσηνία – Φωτιά σε λεωφορείο και κατάστημα ελαστικών

Κλίμα έντασης μεταξύ Ρομά και αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της χώρας με αποκλεισμούς δρόμων, φωτιές και πετροπόλεμο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστή για αρκετή ώρα παρέμεινε το βράδυ της Τετάρτης η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων εξαιτίας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία ξανά περίπου στις 21:30 και αφού πρώτα απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα όπως πέτρες, ξύλα και λάστιχα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο Μενίδι και συγκεκριμένα στη συμβολή των Οδών Φυλής και Ιουστινιανού, ένα αστικό λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες. Επίσης, άγνωστοι διέρρηξαν κατάστημα ελαστικών στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Αγρίνιο: Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου

Αποχώρησαν από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, τα περίπου 50 άτομα τα οποία διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη. Μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει οι διαμαρτυρόμενοι σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Δημητρίου.

Ανάλογο σκηνικό και στη Μεσσηνία

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, όπου δεκάδες άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Ένταση με Ρομά σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Μεσσηνία – Φωτιά σε λεωφορείο και κατάστημα ελαστικών-1
Tharrosnews

 

Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας

Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν Ρομά. Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας μικρός αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ καίνε λάστιχα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή