Ρομά έκαψαν κατάστημα με ελαστικά στον Ασπρόπυργο και λεωφορείο στα Άνω Λιόσια

Ρομά έκαψαν κατάστημα με ελαστικά στον Ασπρόπυργο και λεωφορείο στα Άνω Λιόσια

Νύχτα έντασης σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νύχτα έντασης σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 9 το βράδυ, Ρομά διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Μάλιστα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών στην ατμόσφαιρα. «Αν βρίσκεστε στην λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» ανέφερε το μήνυμα.

Στα Άνω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στη διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στην περιοχή παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια στην Αθηνών – Κορίνθου

Κλειστή για αρκετή ώρα παρέμεινε το βράδυ της Τετάρτης η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων εξαιτίας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία ξανά περίπου στις 21:30 και αφού πρώτα απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα όπως πέτρες, ξύλα και λάστιχα.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή