Τραυματισμός 16χρονου Ρομά: Η πρώτη σφαίρα δεν ήταν στον αέρα

Τραυματισμός 16χρονου Ρομά: Η πρώτη σφαίρα δεν ήταν στον αέρα

Βολίδα που βρέθηκε σε πόρτα ξενώνα εκτιμάται ότι έφυγε από το όπλο του αστυνομικού

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρήματα από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό συμβάν με θύμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ξημερώματα Δευτέρας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανατρέπουν, σύμφωνα με μια εκδοχή, τους ισχυρισμούς του 34χρονου αστυνομικού. Παραμένει κρατούμενος και θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στην προανακριτική απολογία του ενώπιον των συναδέλφων του από το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι έριξε δύο βολές με το υπηρεσιακό του όπλο. Μία στον αέρα για εκφοβισμό και μια δεύτερη προς τα λάστιχα προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα. Η μία από τις βολίδες έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, διαπέρασε το προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού και έπληξε τον 16χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Μια δεύτερη βολίδα εντοπίστηκε σφηνωμένη στην είσοδο ξενώνα, που βρίσκεται στο σημείο ακινητοποίησης του 16χρονου. Αν και δεν έχει γίνει βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα, πιθανολογείται βάσιμα ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού. Κάτι που σημαίνει ότι ο 34χρονος δεν έριξε προειδοποιητική βολή στον αέρα, όπως κατέθεσε απολογούμενος.

Ενώπιον των συναδέλφων του εξάλλου είχε υποστηρίξει ότι στόχευσε με το όπλο του τη ρόδα του αγροτικού που οδηγούσε ο Κώστας Φραγκούλης, αλλά εξαιτίας του ότι βρισκόταν εν κινήσει η σφαίρα έπληξε τελικά τον ανήλικο στο κεφάλι.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας ρίχνει φως στο ζήτημα της καταδίωξης και στον ισχυρισμό ότι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης προσπάθησε να εμβολίσει τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ.

Το δεύτερο εύρημα που έχει στα χέρια του το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης είναι ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί μέρος της καταδίωξης. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης, το βίντεο διαψεύδει εν μέρει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι ο 16χρονος έκανε σκοπίμως αναστροφή προκειμένου να εμβολίσει τις μηχανές των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. Περιγράφοντας το επίμαχο βίντεο, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε ότι στη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος ανέβηκε στις ράγες του τρένου με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο έκανε περιστροφή γύρω από τον άξονά του (τετ α κε) και ακινητοποιήθηκε προσωρινά.

Η ίδια πηγή ενημέρωσης πρόσθεσε ότι ενώ το αγροτικό παρέμενε σταματημένο, η μία από τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. πέρασε μπροστά από το όχημα δίχως ο 16χρονος να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος της για να την εμβολίσει, όπως φέρεται να κατέθεσε ο διωκόμενος αστυνομικός. Ενώπιον του ανακριτή ο 34χρονος αστυνομικός θα παραστεί συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Σωτήρη Τερζούδη καθώς και τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια που συμμετέχει στην υπεράσπιση του διωκόμενου αστυνομικού. Μιλώντας χθες στην «Κ» ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο διωκόμενος αστυνομικός ενήργησε ευρισκόμενος σε άμυνα καθώς και ότι η ύπαρξη βολίδας στην είσοδο του ξενώνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η μία από τις δύο βολές ήταν σκοπίμως «εκτός του στόχου».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ακόμα ότι από την επισκόπηση δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία προκύπτουν με σαφήνεια οι προσπάθειες του 16χρονου να εμβολίσει με το αγροτικό όχημα τις μοτοσικλέτες των δικυκλιστών της ΔΙ.ΑΣ. Σε δηλώσεις τους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου ξεκαθάρισαν ότι το θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. «Στηρίζουμε την αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου», ανέφερε μεταξύ άλλων σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση ο κ. Θεοδωρικάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή