Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο – Επεισόδια και στα Μέγαρα

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο – Επεισόδια και στα Μέγαρα

Νέος κύκλος επεισοδίων μεταξύ Ρομά και αστυνομίας στη δυτική Αττική. Πυροβολισμοί, φωτιές και οδοφράγματα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ με καραμπίνες άνοιξαν το βράδυ της Πέμπτης Ρομά στη Λ. Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα και στα Μέγαρα και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όπου οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσέγγισαν το σημείο δέχτηκαν καταιγισμό από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (βόρειος παράδρομος ΝΕΟΑΚ) από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων και στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω από το ύψος της Ε.Ο. έως Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα. 

Καλύτερη η εικόνα στο Σχιστό Κορυδαλλού

Καλύτερη είναι η εικόνα στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου νωρίτερα έγιναν επεισόδια καθώς μια ομάδα νεαρών Ρομά είχε ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 3 οχήματα με 9 πυροσβέστες, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Δυτική Αττική: 7 συλλήψεις, 4 προσαγωγές και έρευνες σε 25 σπίτια

Σημειώνεται ότι επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συλλήψεις αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών ενώ παράλληλα έγιναν έρευνες σε 25 σπίτια. Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή