Ένταση σε καταυλισμούς Ρομά – Αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Ένταση σε καταυλισμούς Ρομά – Αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Πυροβολισμός στον Ασπρόπυργο, οδοφράγματα σε Σχιστό, Αιγάλεω και Μέγαρα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πείσει εισαγγελέα και ανακριτή ότι ο Κώστας Φραγκούλης κινήθηκε με το αυτοκίνητό του απειλητικά εναντίον του ιδίου και των συναδέλφων του, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, θα προσπαθήσει σήμερα απολογούμενος ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ., που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου. Ο διωκόμενος αστυνομικός υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία ότι ο ανήλικος αποπειράθηκε συνολικά τρεις φορές να χτυπήσει τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να αποφεύγουν την τελευταία στιγμή τη σύγκρουση. «Δεν υπάκουσε και αφού πάτησε το γκάζι, πήγε με ταχύτητα να πέσει πάνω τους. Μόλις είδα ότι το αγροτικό πάει για 3η φορά να χτυπήσει με φόρα και να πατήσει τους συναδέλφους μου, έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα δύο φορές πάνω από τη μηχανή», υποστήριξε. Τους ισχυρισμούς του συναδέλφου τους, που αντιμετωπίζει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, επιβεβαιώνουν οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη, δίχως να κάνουν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων. Ο οδηγός του δικύκλου στο οποίο επέβαινε ο 34χρονος κατέθεσε ότι ο νεαρός Ρομά προσπάθησε δύο φορές να τους εμβολίσει, την πρώτη από το πλάι και τη δεύτερη κατά μέτωπο, ενώ ένστολος που επέβαινε στη δεύτερη μηχανή κατέθεσε ότι «ο οδηγός του οχήματος ακαριαία πραγματοποίησε, λίγο πριν από το φανάρι, ελιγμό προς τα δεξιά με σκοπό να συγκρουστεί και να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα».

Ο συνήγορος του 34χρονου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στην «Κ» ότι ο εντολέας του ενήργησε ευρισκόμενος σε άμυνα κάτι που, σύμφωνα με τον ποινικολόγο, επιβεβαιώνεται και από την επισκόπηση των βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής πάντως, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, αρνήθηκε ότι ο Κώστας Φραγκούλης κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών. Είπε ότι ο 16χρονος έκανε αναστροφή, όχι σκόπιμα προκειμένου να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, αλλά επειδή έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθεια να διαφύγει κινούμενος προς τον καταυλισμό των Ρομά στα Διαβατά. Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό, αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύει τους πυροβολισμούς στη διάρκεια των καταδιώξεων. Εξήγησε ωστόσο ότι η χρήση οχήματος σε απόπειρα εμβολισμού συνιστά οιονεί επίθεση με όπλο. Και επομένως η αντίδραση του αστυνομικού αξιολογείται ποινικά σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί χρήσης όπλων και όχι σύμφωνα με τις εσωτερικές εγκυκλίους της Αστυνομίας.

Ένταση σε καταυλισμούς Ρομά – Αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική-1
Ερευνες σε 25 σπίτια σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Ανω Λιόσια και Μενίδι πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. [INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ]

 

Να πείσει ότι ενήργησε σε καθεστώς άμυνας θα επιχειρήσει ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Επιχείρηση «σκούπα»

Σε συνέχεια των επεισοδίων κοντά σε περιοχές στις οποίες διαβιούν Ρομά, που έχει πυροδοτήσει ο σοβαρότατος τραυματισμός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, η αστυνομία πραγματοποίησε χθες επιχείρηση «σκούπα» σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Ανω Λιόσια και Μενίδι. Εγιναν έρευνες σε 25 σπίτια και συνελήφθησαν επτά άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Παρά πάντως την πρωινή εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ., το βράδυ ομάδες Ρομά επιδόθηκαν σε νέο γύρο επιθέσεων κατά αστυνομικών. Επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του Σχιστού, με νεαρούς να βάζουν φωτιά σε λάστιχα, κάδους απορριμμάτων και την κυκλοφορία να διακόπτεται στους δρόμους της περιοχής. Λίγο πριν από τις 9 μ.μ., στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο μια ομάδα περίπου 30 ατόμων πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην περιοχή των Μεγάρων, με την κυκλοφορία να διακόπτεται για μια ακόμη φορά και στα δύο ρεύματα της παλαιάς Εθνικής Οδού, όπως επίσης και στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή