«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα καταγγελία για ασέλγεια από τον π. Αντώνιο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα καταγγελία για ασέλγεια από τον π. Αντώνιο

Η υπόθεση αφορά 15χρονο από τη δομή της «Κιβωτού» στον Βόλο – Αναμένονται οι πρώτες κλήσεις της Εισαγγελίας σε υπόπτους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς το τέλος, όπως όλα δείχνουν, βαίνει η εισαγγελική έρευνα για φαινόμενα κακομεταχείρισης έως και σεξουαλικές ασέλγειες για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς οι εισαγγελείς προσανατολίζονται στο να στείλουν προσεχώς, και ενδέχεται πριν από τις γιορτές, κλήσεις σε υπόπτους για παροχή εξηγήσεων.

Τις εξελίξεις στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης που αφορά την κακομεταχείριση παιδιών επισπεύδει συμπληρωματική κατάθεση ενός ανηλίκου που διαμένει στη δομή της «Κιβωτού» στον Βόλο. Ο ανήλικος, που εξετάστηκε για δεύτερη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλικού τύπου παρενόχληση, κάτι που δεν είχε αναφέρει στην πρώτη του κατάθεση, περιοριζόμενος μόνο σε καταγγελίες για κακομεταχειρίσεις εις βάρος παιδιών από συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, κάτι που έχει γίνει και από άλλους τροφίμους της δομής.

Οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διευκολύνουν τον ανήλικο να μιλήσει έκριναν απαραίτητο η εξέτασή του να γίνει σε άλλο περιβάλλον και για τον λόγο αυτό μετήχθη στην Αθήνα, όπου και εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου. Η κατάθεση του 15χρονου είναι η δεύτερη κατά σειράν, μετά εκείνη ενός 19χρονου πρώην τροφίμου στη δομή που κάνει λόγο για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο, ενώ όλες οι άλλες καταγγελίες έχουν να κάνουν με κακομεταχείριση παιδιών.

Το σύνολο του υλικού της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί αξιολογείται από τις εισαγγελείς ανηλίκων, ενώ το κομμάτι της έρευνας για την οικονομική διαχείριση των δομών της «Κιβωτού» τρέχει και θα κρατήσει απ’ ό,τι φαίνεται αρκετό καιρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή