«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα – Σοβαρές ενδείξεις για οικονομικά αδικήματα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα – Σοβαρές ενδείξεις για οικονομικά αδικήματα

Η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε ήδη σε οριστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων προσώπων μέχρι νεωτέρας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές ενδείξεις για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων στο πλαίσιο της οικονομικής διαχείρισης στην «Κιβωτό του Κόσμου» προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σε πόρισμα που συνέταξε η Αρχή, περί τις 10 σελίδες, μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, καθώς και άλλα δύο άτομα, φέρονται να έχουν προβεί σε ποινικά αξιόλογες πράξεις σχετικά με τα οικονομικά της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς και ακίνητα, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεση και απιστία. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της δομής, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Σε ό,τι αφορά την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η εμπλοκή της σχετίζεται με τη διαχείριση των οικονομικών της δομής, ενώ για τα άλλα δύο άτομα έχουν εντοπιστεί κάποια ποσά που θεωρούνται ύποπτα.

Το πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί από τον επικεφαλής της Αρχής επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη στην Εισαγγελία, όπου διενεργείται έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού» από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, ενώ η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε ήδη σε οριστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων προσώπων μέχρι νεωτέρας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή