Θεσσαλονίκη: Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα για να δώσει συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα για να δώσει συμπληρωματική απολογία με τα νέα δεδομένα και στη συνέχεια ο ανακριτής θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη. Η μετατροπή αυτή γίνεται καθώς ύστερα από τον θάνατο του 16χρονου η κατηγορία θα αλλάξει από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Την ίδια ώρα, η κοινότητα των Ρομά ζητά δικαιοσύνη και την προφυλάκιση του κατηγορούμενου αστυνομικού, ενώ η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων τονίζει ότι πρέπει τα μέλη της να παραμείνουν ψύχραιμα και να μη δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή